MEIDÄN SAVE THE DATE - KORTIT

Emme olleet ajatelleet aluksi ollenkaan Save the Date -ilmoituksia, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna, ne oli ihan ehdottomat, sillä häitämme vietetään heinäkuussa eli kuumimpana kesälomakautena. Ihmiset suunnittelevat lomansa ja varaavat matkansa aikaisin, joten tieto häistä on syytä ilmoittaa hyvissä ajoin, jotta mahdollisimman moni häihin pääsisi osallistumaan.

Save the Date- eli ennakkoilmoitus lähetetään yleensä 6-12kk ennen häitä 

Tapoja on monia; teksti- tai whatsappviesti, sähköposti, kortti, jääkaappimagneetti, maininta joulukortissa. Viimeisimmän ideabongauksen tähän tein Love me do -häätapahtumassa. Pauligin  kahvipaketti, johon saa suunnitella oman etiketin. Jos haluat palata vielä Love me do -tapahtuman fiiliksiin, pääset niihin TÄSTÄ. Me päädyimme lähettämään kortit ja niitä varten kävimme kuvattavana. Kuvauksista kertovaan postaukseen pääset TÄSTÄ.


Save the Date -kortti


Sopivaa korttipohjaa etsimme (tai minä etsin :D) jonkin aikaa. Ifolorin ja Smartphoton tarjonnasta ei mikään natsannut omaan makuun. Ne tuntuivat painottuvan erilaisiin kehyksiin, kuvioihin ja väreihin. Halusimme korttien olevan yksinkertaisen tyylikkäät. Kristallihäät -blogia kirjoittavan Kristan vinkistä, päädyin katsomaan Vistaprintin tarjontaa. Ehdin selata sivua oikeasti ehkä 3min, kun tämä tuli vastaan. Yksinkertaisen tyylikäs pohja, sellainen kuin halusimmekin.

Jotta kortissa säilyi yksinkertaisuus ja tyylikkyys, pidimme tekstin myös lyhyenä ja ytimekkäänä. Ja oleellinen tieto näissä Save the Date -korteissa on päivämäärä ja paikkakunta. Paikkakunta meillä ei ollut aivan itsestään selvä, omien juurieni ollessa Tampereella. Nopeasti kuitenkin totesimme Hämeenlinnan olevan järkevämpi käytännön järjestelyidenkin kannalta.
Korttien kooksi valitsimme hieman normaalia postikorttia suuremman, joka tuo korttien ulkonäköön mielestäni hieman lisää arvokkuutta. Halusin välttyä oikean kokoisten kirjekuorien metsästykseltä, joten klikkasin perinteiset valkoiset kirjekuoret samaan tilaukseen. Jotain spesiaalia halusin kuitenkin niihinkin. Sormuspostimerkit halusin säästää virallisia kutsuja varten, joten päätin leimata sormuskuvan kuorien taakse.


sormus leimasin


Tampereelle ja Hämeenlinnaan menneet kortit jaoimme itse ja loput lähetimme postitse. Tuntui mukavalta, että itse pääsi tiputtamaan kortteja postilaatikkoihin. Jotenkin siinä pääsi ihanasti häähumuun ja häät taas konkretisoituivat askeleen enemmän.

Viralliset kutsut aion askarrella itse, siitä projektista sitten keväämmällä lisää!

https://www.facebook.com/Bridelisablog/

6 kommenttia

 1. Ihana idea tuo leima kirjekuoreen! :) Tosi kiva tuo StD-kutsu muutenkin, kauniin yksinkertainen, hyvin siis onnistuitte tavoitteessanne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin leimasimen yhden kirjakaupan loppuun myynnistä ja hurahdin niihin (hei leimasimiin, voi luoja näitä häähöyryjä :D). Nyt niitä on muutama laatikkoon kertynyt. Ja kiitos, kortteihin ollaan todella tyytyväisiä! Onneksi niitä jäi muutama kappale itselle ihailtavaksi <3

   Poista
 2. Minäkin kiinnitin huomiota tuohon hauskaan leimasimeen 😃 Vistaprintin tuotteilla on kyllä hyvä hinta-laatusuhde 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole Vistaprintistä kuin tämä yksi kokemus ja tyytyväisiä kyllä olemme :)

   Poista
 3. Tuo leimasin on kyllä tosi kiva! Ja tosi tyylikkäät kutsut tuli :)

  VastaaPoista

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3