JUOMIEN MENEKKI 50 HENGEN HÄISSÄ

Alkoholin ja muiden virvokkeiden menekki häissä. Uskallan väittää, että jokaisissa häissä juomapuolta mietitään edes jollain tasolla ja arvioidaan mahdollista menekkiä.

Yleinen ohje juhlajuomien laskussa henkilöä kohden on seuraava; 2 juomaa ensimmäisen tunnin aikana ja siitä eteenpäin 1 juoma tuntia kohden.

Hankaluutta pohdintaan saadaan kun halutaan tarjota useampia eri juomia, jolloin täytyy myös arvioida yksittäisen juomalaadun menekkiä.


juomien menekki

Juomien menekki 50 hengen häissä


Aloitetaan helpoimmasta juomalaadusta eli alkumaljasta. Näitä vieraille on tarjolla yleisesti vain yhden annoksen verran. Kunhan vain alkumaljalasin tilavuus on tiedossa, menekki voidaan laskea lähes pettämättömästi. 

Tänä päivänä alkumaljan ei tarvitse olla se perinteinen kuohuviini. Se voi olla oikeastaan mitä vain. Me pohdimme aluksi, että valitsemmeko alkumaljaksi alkoholittoman vai alkoholillisen kuohuviinin. Kuohuviini itsessään oli selvä valinta alusta asti, sillä se on yksi omista lempi juomistani. 0,75l kuohuviinipullosta tulee noin 6-7 annosta. Alkumaljoihin meillä kului yhteensä 7pulloa alkoholillista ja 1 pullo alkoholitonta kuohuviiniä. Lapsille oli tarjolla mehua.

Suosittelen varaamaan ainakin yhden ylimääräisen pullon vielä varalle, jos jotain vahinkoja sattuisikin. Ja mikäli pullo jäisi ylimääräiseksi, sen voi antaa vaikka ohjelmanumeron palkintona häävieraalle tai häiden jälkeen kiitokseksi kaasolle.

Ruuan kanssa tarjolla oli puna- sekä valkoviiniä. En tiedä oliko syynä helteinen kesäpäivä vai hieman erikoisemmat viinivalinnat, mutta menekki oli todella pieni. Olimme varanneet jokaiseen pitkään noin 12 hengen pöytään molempia viinejä 2 pulloa eli yhteensä 16 pulloa. En tarkkaan tiedä kuinka paljon viiniä lopulta kaadettiin viemäristä alas, mutta voisin veikata, että ainakin puolet.

Jälkiruokapöydässä oli kahvien kanssa avecit tarjolla eli perinteisesti kermalikööriä ja konjakkia. Sulhasen makuun rehellistä konjakkia sopivampi oli kuitenkin konjakkimainen likööri, joten päätimme tarjoilla sitä kermaliköörin kaverina. Näitä kului molempia laatuja noin 2 litraa.


haiden cocktailbaari
Hämyinen Jallu-baari oli meidän häissä nappivalinta


Miedot ja hieman väkevämmät alkoholijuomat


Mietoja juomia ostimme melko hövelillä kädellä, vaikka teinkin niistä aika tarkkoja laskemia. Yhteensä olutta kului 3,5x24, siideriä 3x24 ja lonkeroa 2,5x24. Näistä mikään ei loppunut kesken.

Illalla lasten nurkka muuttui Jallu-baariksi. Jaloviinaa kului yhteensä noin 4x0,5l. Lisäksi tarjolla oli kuohuviiniä ja valkoviiniä. Kuohuviiniä kului vielä 2 pulloa ja valkoviiniä 1 kolmen litran tonkka.

Mietoja alkoholijuomia ja kuohuviinejä löytyy edelleen varastosta, mutta tietoisesti ylimitoitimme hankittavan määrän näiden juomien kohdalla.

Myös piilopullot ilmestyivät illan aikana miesten ja naisten vessoihin. Naisten puolella 0,5l väkevästä jäi juomatta noin puolet, miesten puolella saman kokoinen pullo tyhjeni illan aikana kokonaan.


Alkoholittomat virvokkeet


Koska hääpäivämme osoittautui kesän kuumimmaksi, piti erityisesti kivennäisvesiä käydä hakemassa vielä lisää häitä edeltävinä päivinä. 

Ja olisi saanut ostaa vielä enemmänkin, sillä lähes kaikki alkoholittomat juomat tekivät kauppansa. Kolan menekki oli 3,5x24, Fanta 2x24, Sprite 2x24, kivennäisvesi 5x24. Lisäksi lapsille oli pillimehuja 20kpl. Kokonaan illan aikana loppuivat kivennäisvedet ja pillimehut.

Meidän hääjärjestelyissä käytettiin excelin sijaan kynää ja ruutuvihkoa, joten jos kaipaat taulukkoa, lue ihmeessä myös Kristan ja Tuulin tekstit heidän juomalaskelmistaan.

Lue lisää;Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3