HÄÄLEIKIT, TEHTÄVÄT JA MUUT OHJELMANUMEROT

Ensimmäisessä hääcrew-illassa kakku- ja viinimaisteluiden lisäksi suunnittelimme häidemme ohjelmanumeroita. Vaihtoehtoja etsittiin netistä ja muisteltiin häitä, joissa olemme olleet aikaisemmin vieraina. Millaisesta ohjelmasta olemme itse pitäneet ja mitkä ovat sellaisia, jotka eivät ole meidän näköisiä.

Koska hääjuhla pääsi alkamaan hieman myöhäisemmän vihkimisen vuoksi klo 16 jälkeen, ei kovin montaa hääleikkiä kannattanut ohjelmaan suunnitella. Jos ohjelman olisi ympännyt ihan täyteen, ei rennolle jutustelulle olisi jäänyt tilaa ja luulen, että olisi voinut myös stressitasot nousta yhdellä jos toisella kelloa tarkkaillessa. 

Lopulta ohjelmanumeroita valikoitui yhteensä neljä. Yhden jätimme vielä varalle, jos illalla oltaisiin  jotain ohjelmaa tanssimisen lisäksi kaivattu.Hääleikit ja ohjelmanumerot


Meidän häiden ohjelmanumeroita voisi kutsua melko perinteisiksi. Itselleni oli tärkeää, että meidän häissä heitellään. Toisin sanoen perinteiset kimpun ja sukkanauhan heitto oli "pakko saada" -juttu. Pieni twisti piti kuitenkin tuohon kimpun heittoon keksiä. Netistä löytää vaikka millaisia variaatioita aina nauhaleikeistä Fortune-kimppuihin. Minulle se tarkoitti lisää kukkia!

Jotkut morsiamet käyttävät kimpun heitossa omaa hääkimppuaan. Minulla oli kuitenkin muita suunnitelmia omalle kimpulle, joten päätin sitoa erillisen heittokimpun. Heittokimpun ympärille otin lisäksi kourallisen irrallisia kukkia. Kimpun lentäessä ilmaan, paljastuikin, että naimaonnea on jaossa useammalle. Pian saadaankin taas nauttia häähumusta!

Lue lisää Häät.fi:

Heittojen lisäksi perinteinen tutustumisleikki oli paikallaan, vaikka suurin osa vieraista tunsikin toisensa. Meidän tutustumisleikki bongattiin Ida's daydream hääblogista. Kaasot saivat tästä tehtävästä vastuun. 

Meidät eli hääpari istutettiin valkokankaan eteen, johon heijastettiin erilaisia väittämiä. Mikäli väittämä piti vieraan kohdalla paikkansa, piti hänen nostaa käsi ylös. Meidän piti sitten arvata, mikä yhdistävä tekijä mahtaa olla kyseessä. Väittämät oli pidetty meille suhteellisen helppoina siinä mielessä, että suuremmilta nolauksilta tai paljastuksilta säästyttiin. Kuitenkin siinä kohtaa kun pappi nosti kätensä väittämän "Elisa on komentanut minua" kohdalla, saattoi poskiani hieman kuumottaa. Tarkennettakoon, että tämä ei ollut kuulemma tapahtunut hääjärjestelyiden aikaan.

Muita väittämiä oli muun muassa;
- Olen vaihtanut morsiamen vaipan
- Olen ollut sulhasen ristiäisissä
- Olen saanut sulhaselta kukkia
- Olen syönyt sulhasen laittamaa ruokaa
- Olen ollut kuskina morsiamelle

Neljäntenä ohjelmanumerona oli älypuhelimilla pelattava Kahoot-tietovisa, jossa vieraat pääsivät visailemaan ja kilpailemaan toisiaan vastaan. Kysymykset koskivat tietysti hääparia. Olimme keksineet kysymyksiä aina lapsuudesta, teinivuosien läpi, seurustelun alkuun ja nykyhetkeen asti. 
Hääbingo ja tehtävät


Hääleikkien lisäksi häissä on usein vieraille erilaisia tehtäviä, salaisia ja vähemmän salaisia. Salatehtävien keksiminen tuntui häiden alla liian aikaa vievältä, joten ne skipattiin. Pientä puuhasteltavaa kuitenkin keksimme häävieraille. Lahjapöydän ja vieraskirjan viereen laitoimmekin rasian, johon vieraat saivat sujauttaa treffivinkkejä ja lahjoittaa parhaimmat avioliittoneuvonsa. Ja vitsit miten ihania vinkkejä ja ajatuksia saatiin <3 Tässä muutama;

"Muista ilahduttaa puolisoasi kun näet, että hänellä on huono päivä"
"Paljon pusuja ja ylläri iltapalaleipiä"
"Muistakaa antaa ja ottaa myös omaa aikaa"


Hääbingo oli jäänyt aikaisemmista häistä mieleen kivana tehtävänä, joten sellainen meillä oli. Myös äitini kovasti kyseli, että tuleehan meille hääbingo.

Bingolaput toteutti yksi kaasoistani ja ne jaettiin jokaisen paikalle pöytiin valmiiksi. Bingolappuja suunniteltiin 4 erilaista. Jälkikäteen olisi ajateltuna niitä olisi voinut olla vaikka 10 erilaista ja jokaiselle hiemen sekoitettu järjestys. Nyt kävi niin, että useampi huuteli bingon samaan aikaan. Toisaalta vieraat bongailivat asioita innoissaan ja sen myötä alkoi monta ihanaa keskustelua. Esimerkiksi minun puolelta kävi yksi nuori kyselemässä mieheni äidiltä, millainen mieheni oli pienenä. 

Perinteisten hääjuhlan tapahtumien bongailujen lisäksi olimme piilottaneet bingotaulukkoon vihjeitä eri henkilöistä. Jokainen vihjattava henkilö oli siis joku vieraista. Kun vieras oli selvittänyt kuka henkilö mahtoi olla kyseessä, sai sen ruudun ruksata. Entinen balettitanssija taisi jäädä vielä arvoitukseksi.
Hääbingon ja Kahootin voittajia varten olimme tietysti varanneet palkintoja. Tämä on asia, joita luulen hääparien joutuvan aina hieman miettimään. Me päädyimme lopulta hakemaan Iittalasta Kultasuklaan suussa sulavia konvehteja (Huom! Tämä ei ole maksettu mainos, ne vaan ovat niin älyttömän hyviä!). Meidän tanssijalkaa kuitenkin vipatti sen verran, että palkintojen jako unohtui täysin. Konvehdit tuli kuitenkin seuraavana päivänä aamupalalla syötyä.

Millaiset ohjelmanumerot ovat vieraana sinun mieleen? Entä millaiset palkinnot?Kuvat: Valokuvaus Laura Heijari

Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3