HÄÄJUHLA LASIKATTOJEN ALLA? - SUOMEN UPEIMMAT JUHLATILAT JA -PAVILJONGIT

Kaupallinen yhteistyö
*Venuu

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä


Juhlatila on tärkeä elementti, kun suunnitellaan häiden tyyliä ja tunnelmaa. Esimerkiksi maalaisromanttisiin tai bohohenkisiin häihin haetaan tietynlaista juhlapaikkaa, vaikkapa suloisia navettojen ylisiä tai juhlatiloja, joissa on ihanat ja kutsuvat puutarhat.

Useimmiten juhlatilaan suunnitellaan yksi isompi elementti, joka kiinnittää juhlakansan huomion. Se voi olla näyttävä kuvausseinä, koristelut tai hääparin pöytä. Seuraavissa juhlatiloissa WOW-efektiä ei tarvitse lähteä rakentamaan. Se kuuluu jo valmiiksi pakettiin.

Tähän postaukseen olen kerännyt juhlatiloja, joita yhdistää ylellisyyden tuntua lisäävät elementit; lasikatot ja -seinät, näyttävät ikkunat sekä upeat isot ja pienemmät juhlapaviljongit. 

Postauksessa juhlatilat ovat lajiteltuina maksimi vierasmäärän perusteella pieniin ja keskikokoisiin juhlatiloihin sekä suuriin juhlatiloihin


Pienet ja intiimit sekä keskikokoiset juhlatilat


Pienet ja intiimimmät juhlat ovat nousevassa trendissä suomalaisissa hääjuhlissa. Yhä useammin hääparit haluavat kutsua juhliinsa vain ne ihmiset, jotka ovat aktiivisesti läsnä heidän elämässään muutenkin.

Vaikka tämän hetken nousevana trendinä onkin pienemmät juhlat, toistaiseksi vielä järjestetään useimmiten keskikokoisia häitä, jonne kutsutaan lähipiirin lisäksi ystäviä ja muita sukulaisia. 

Tähän poimin juhlatiloja niin lyhyempiin ja kevyempiin cocktail-tilaisuuksiin, kuin koko viikonlopun kestäviin rentoihin hääjuhliin.


Villa Stenberg

Villa Stenberg on upea huvila järven rannalla, noin 45min ajomatkan päässä Helsingistä. Villa Stenberg soveltuu mielestäni erityisen hyvin intiimimpien ja rentojen häiden järjestämiseen. Huvilan pihapiirissä ja upea lasipaviljonki, jonne mahtuu istuen ruokailemaan 20 henkilöä. Pihapiirissä katettuja ruokailupaikkoja on yhteensä 40.

Huvilassa on upea saunaosasto sekä ulkoporeamme, joka mahdollistaa juhlien jatkumisen vaikka saunomisen merkeissä. Meidän oma juhlahan päättyi juurikin tällä tavalla. Helteinen hääpäivä oli täydellistä lopettaa järvessä pulahtamiseen, saunomiseen ja poreissa rentoutumiseen.


Airiston Lumous

Airiston Lumouksessa häitä vietetään saaristomaisemissa, meren rannalla. Juhlatilassa on upea lasikko, joka tuo tilaan ylellisyyden tuntua. Juhlatilan edustalla on hiekkaranta, jossa on mahdollista pitää vihki- tai avioliiton siunaustilaisuus.

Juhlatilassa on upeat terassitilat sekä lounge-tyyppiset sohvaryhmät, jotka takaavat rennon tunnelman. Airiston Lumoukseen saa viedä omat juomat sekä oman cateringin.


sky terrace
Klaus K / Sky Terrace

Sopiiko teidän tyyliin ennemmin kevyempi cocktail-tilaisuus perinteisen hääjuhlan sijaan? Klaus K kattoterassi tarjoaa upeat tilat unohtumattomaan vihkitilaisuuteen Helsingin kattojen yllä. Lasitettu terassi on käytössä lämmityksen ansiosta myös kylmempään aikaan. Seisovaan cocktailtilaisuuteen vieraita mahtuu 30, istuen 20. 

Tilaa vuokratessa on mahdollista valita tilavuokra tai myyntitakuu. 

Myyntitakuu on juhlatilan määrittelemä tietty summa, esimerkiksi 2500e. Mikäli ruoka- ja juomamyynti juhlan aikana kattaa tuon 2500e, juhlatilasta ei peritä erikseen vuokraa. Mikäli myynti olisi esimerkiksi 2300e, tilavuokraksi jäisi 200e. 


puutarhapaviljonki
Vaihmalan Hovi / Puutarhapaviljonki

Vaihmalan Hovi sijaitsee Lempäälässä, aivan Tampereen kyljessä. Kun Vaihmalan Hovin pihaan ajaa, et voi olla huomaamatta upeaa Puutarhapaviljonkia. 

Puutarhapaviljongissa mahtuu juhlimaan 50 vieraan kanssa. Paviljongissa ei ole lämmitystä, joten se on käytössä vain lämpimään vuodenaikaan. Häitä voidaan viettää Puutarhapaviljongissa tai varata mukaan myös päärakennus, josta löytyy juhlatilan lisäksi myös majoitustilaa.

Vaihmalan Hovi on ehdottomasti yksi Pirkanmaan upeimpia juhlatiloja! Vaihmalan Hovin kautta voitte tilata myös kukat ja somistukset sekä vuokrata hääauton.

Häät-blogiyhteisön miitissä viime vuonna Kiira ja Jasmiina yöpyivät Vaihmalassa. Lue lisää fiiliksiä heidän blogeistaan;


myllysali
Suomenlinna / Myllysali

Suomenlinna on upea häiden viettopaikka, joka huokuu historiaa. Suomenlinnassa on monta eri juhlatilaa. Myllysali on kunnostettu vanhan leipomon tiloihin. Myllysali on avara yhtenäinen tila, jossa on koroke esimerkiksi hääparia, ohjelmanumeroita tai bändiä varten.

Juhlatilassa on yksi upea iso ikkuna, jonka ikkunalaudalle kasaatte maistuvan buffetpöydän tai keräätte vaikka kuvia teistä ja ystävistänne.

Myllysalissa vierasmäärä on maksimissaan 72 henkilöä.


Suuret juhlatilat


Myös suurien, koko suvun ja ystävien juhlia järjestetään edelleen. Suomesta löytyy toinen toistaan upeampia juhlatiloja isompaakin vierasmäärää varten. Kiseleffin talon salissa juhlitte häitä upeassa ympäristössä. Salin valoisa lasikatto ja mahtavat pylväät tekevät tilasta hurmaavan elegantin ja juhlavan. Salissa mahtuu istuen juhlimaan 100 henkilöä. 


Sofiassa on myös muita tiloja, jotka lumoavat tyylillään. Toinen lasikaton alla sijaitseva ja hieman enemmän juhlaväkeä vetävä juhlatila on heidän Teesalonki. Tutustu Teesalonkiin *tästä.

lasipaviljonki

*Hirvihaaran Kartano / Lasipaviljonki, Mäntsälä

Jos meidän hääbudjetti olisi ollut rajaton, meidän hääjuhlaa olisi vietetty täällä, Hirvihaaran kartanon Lasipaviljongissa. Pyydettiin tästä tarjous ja itse kävin myös paikan päällä miljöötä ihastelemassa. Upea kerrassaan.

Lasipaviljongissa mahtuu juhlimaan istuen 170 henkilöä. Lasipaviljongista on yhdyskäytävä kartanoon, jossa on lisää juhla- ja majoitustiloja.

Hääpotrettien kuvauspaikkaakaan ei tarvitse alkaa etsimään, sillä kartanon pihassa on upea puutarha, joka on täydellinen kuvauslokaatio. Esimerkiksi Vuoden Hääkuva 2019 Iiro Rautiaisen ottamana kuvattiin täällä.

Hääbloggaaja Venla valitsi miehensä kanssa tämän heidän hääpaikakseen. Käy lukemassa Venlan Future Mrs W. -blogista heidän fiiliksistään.


talvipuutarha
Ravintola Sipuli / Talvipuutarha


Ravintola Sipulissa on useampia tiloja, joissa voi järjestää unohtumattoman hääjuhlan. Suurin tiloista on Talvipuutarha, johon vieraita mahtuu lähemmäs 300 henkeä.

Ravintola Sipulin hääpakettiin kuuluu ruokien ja juomien lisäksi tunnelmavalaistus, eteispalvelu ja kukkasomistus.  Koristeluita ei siis tarvitse juurikaan miettiä, mikäli häitä vietetään Talvipuutarhassa. Hääkakut Sipuliin loihtii Konditoria PH7.

Sipulissa on myös mahdollisuus valita hääpaketti, johon kuuluu myös live-musiikki eli Sipulin House Band 2x45min seteillä.


juhlapaviljonki
Vanajanlinna / Juhlapaviljonki


Vanajanlinna on juhlapaikka, josta ei puutu mitään. Lumoava linna-miljöö upean puutarhan kera ja vielä järven rannalla. Vanajanlinnassa on puutarhan lisäksi muutama tila, joissa voitte järjestää vihkitilaisuuden. Tällainen on esimerkiksi *Allassali, jossa vihkipaikan voi rakentaa entisen uima-altaan päälle.

Vihkitilaisuuden jälkeen juhlat jatkuvat lumoavassa Juhlapaviljongissa, josta on suorat näkymät järvelle. Juhlapaviljonkiin vieraita mahtuu istumaan jopa 250 henkilöä. 

Juhlia voi jatkaa loppuun asti Juhlapaviljongissa tai sitten niitä voidaan jatkaa hämyisessä *Salakapakassa


maisematilat levi
Levi Summit / Maisematilat


Hypätään kartalla hieman pohjoisempaan, Leville. Levi Summitin maisematiloissa on nimensä mukaisesti kruununa ikkunoista näkyvät upeat maisemat, vuoden ajasta riippumatta.

Juhlatilassa on oma catering. He käyttävät ruuissaan laadukkaita paikallisia raaka-aineita. Ihan mahtava tilaisuus tarjota häävieraille aitoa lappilaista ruokaa.

Me vietimme häämatkaamme Levillä. Haaveilin aikaisemmin, että ottaisimme häämatkan aikana niin sanotut kakkoshääkuvat. Eli toiset potretit lapin maisemissa. Hautasin tämän idean kuitenkin nopeasti, sillä siitä olisi tullut liian iso projekti toteutettavaksi. Mutta jos hääjuhla on Levillä, saa potretit heti lumoavassa tunturimaisemassa.

Hotel Levi Panorama tarjoaa majoituspakettia hääjuhlaa tai häämatkaa varten. Majoituspakettiin kuuluu kolmen vuorokauden majoitus, herkkuja huoneessa nautittavaksi sekä illallinen kahdelle. Tämä olisi täydellinen tapa rentoutua ennen hääjuhlaa tai sitten siellä häämatkalla.

Mikäli näistä ei sitä teidän juhlatilaa vielä löytynyt, 
kurkkaa *Venuu.fistä kaikki heidän hää- ja juhlatilat.Venuu on Suomen ja Ruotsin suurin juhla-, kokous-, sauna ja tapahtumatilojen varauspalvelu

Postauksen kuvat Venuu.fi


haapaikat*Postaus sisältää affiliate- eli mainoslinkkejä ja ne on merkitty *-merkillä. Linkkien klikkaaminen ei tuo sinulle ylimääräisiä kuluja eikä minulle tuloja. Voit rauhassa tutustua juhlatiloihin. Mikäli päädytte tekemään varauksen linkkieni kautta, saan siitä komission tilaisuuden toteuduttua. Komissioiden avulla ylläpidän ja kehitän tätä blogia.

Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3