INSPIRAATIOTA HÄÄSUUNNITTELUUN HÄÄKIRJOISTA

Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Päivitetty 22.10.2020

Varsinkin hääsuunnittelun alkuvaiheessa, inspiraatiota hakee ihan joka paikasta. Itse näin kaikki ostosreissutkin häähuuruisten lasien läpi. Ensimmäisiä hankintoja itselläni oli muutamat hääkirjat. 

Kokosin tähän postaukseen kirjoja, joita itse lueskelin hääsuunnittelun aikana. Hääkirjoja on julkaistu myös e-kirjoina, joten jos tykkäät lukea kirjoja sähköisinä, myös sekin on mahdollista.Mary Norden - Hurmaavia hääideoita

Tämä kirja löysi tiensä meidän hyllyyn ensimmäisenä. Tämä valikoitui ensimmäiseksi luettavaksi, ehkä sen helppolukuisuuden ja lyhyen pituuden vuoksi. Kirja painottuu kuviin ja kuvateksteihin. Kirja antaa ideoita häiden yksityiskohtiin ja visuaalisen ilmeen viimeistelyyn; kattaukseen, kukkiin, vieraslahjoihin ja muistoesineisiin.

Netti on pullollaan hääideoita ja kuvia, joten tämän kirjan hankinta oli tarkemmin ajateltuna ehkä turhaa. Kuitenkin oli ihana saada silloin kihlauksen jälkeen käteen jotain konkreettista, jossa lukee HÄÄT!Tiina-Emilia Kaunisto & Erika Voutilainen - Siksi tahdot HÄÄKIRJA 

Seuraavaksi vuorossa oli kirja, joka kertoo häiden historiasta, perinteistä ja käytänteistä.

Kirja on jaoteltu neljään osaan; 

⬦ I Ennen häitä
Miten ennen vanhaan valittiin puolisot, miten ja mitä kihlaus merkitsi, sormuksista, vieraista, polttareista ja hääpukumuodin historiasta.

⬦ II Mieti näitä ennen häitä
Mitä avioliitto tarkoittaa ihan oikeasti, miten se vaikuttaa arkeen ja mihin se sitoo. Kenen sukunimi otetaan ja muistilista nimenvaihtoon. Pohdintaa avioerosta ja avioehdosta.

⬦ III Häissä
Millainen vihkitilaisuus, vihkitilaisuuden historia ja tavat. Hääjuhla; samppanjahäät, kahvikutsut vai nyyttikestit. Tanssi, musiikki, hääleikit ja puheet.

⬦ IV Häiden jälkeen
Pitkään odotettu, jopa pelätty hääyö ja sen taiat. Huomenlahjat. Häämatka ja kuherruskuukausi. Häiden vuosipäivät.
Tämä kirja oli todella viihdyttävää lukemista. Oli hauska lukea, miten ennen on asioita tehty (mm. morsiamet menneet naimisiin leipää kainaloissa ja povessa) ja millaiset juuret on tämän päivän hääjuhliin vakiintuneilla perinteillä. Myös hääyön historia on aika mielenkiintoinen. Suosittelen! Kirjassa on tosiaan viimeisenä lista häiden vuosipäivistä. Itse olin naimisiin mennessä 28-vuotias, joten ehkä nuo Timanttihäät eli 60 aviovuotta olisi sellainen saavutettavissa oleva tavoite.

Jos sinua kiinnostaa häiden historia sekä perinteet, lue lisää ja hanki kirja *tästä.


Marja Bonn - Häät: Onnistuneiden juhlien opas

Hääsuunnittelumme aikana eniten kulutettu kirja oli tämä *Marja Bonnin opas hääsuunnitteluun. Tästä kirjasta löytyy oikeastaan kaikki tieto, mitä hääsuunnittelun aikana tarvitsee. Täältä löytyy 12kk aikataulu suunnitteluun, budjettipohja, tietoa vihkimisestä, kuinka selvitä erikoistilasteista hääpäivänä, vinkkejä, suosituksia ym.
Tämä kirja oli hääsuunnittelun aikana se kaikkein tarpeellisin ja se löytyikin usein meidän ruokapöydän päästä missä se oli aina käden ulottuvilla. Vaikka kirja on jo hieman vanhempi, tästä sai hyvän yleiskuvan prosessista ja kirja jätti tilaa myös omille ajatuksille.
Nelli Ranta - Häitä päin

Toinen hääsuunnitteluopas, jota käytin oli *Nelli Rannan Häitä päin -kirja. Tämä on hieman uudempi kirja, kuin Marja Bonnin, sisältö on aikalailla saman tyyppinen. Tässä oppaassa on kivasti tuotu esiin myös se, että hääsuunnittelu ei aina ole vain iloa ja jatkuvaa inspiroitumista. On ihan ok, että fiilikset eivät joka hetki ole täynnä innostusta ja hääsuunnittelusta täytyy ottaa välillä myös taukoa.

Tämä opas on mahdollista hankkia myös *e-kirjana.
Saija Sitolahti - Kukkakirja

Tämä ei ole varsinanen hääkirja, mutta tämä oli pakko nostaa kirjojen joukkoon. Upea kukkataiteilija Saija Sitolahti on kasannut visuaalisesti näyttävään ja inspiroivaan *Kukkakirjaan ohjeita niin kimppuihin, asetelmiin kuin kukkakoruihinkin. Mikäli suunnitelmissasi on tehdä jotain häiden kukkiin liittyen itse, tämä on kirja, jonka haluat hankkia! Tästä kirjasta on iloa myös häiden jälkeenkin.

Pakko suositella myös Saijan @saijasitolahti ja Järvenpään kukkatalon @jkukkatalo Instagram tilejä, jos kukat sinua kiinnostavat.Kaipaatko hääsuunnittelun tueksi täytettävää hääsuunnittelukirjaa tai -planneria? Kurkkaa tämä postaus;

Puuttuuko listalta sua inspiroinut tai muutoin hääsuunnittelun tukena ollut kirja?
 *Postaus sisältää affiliate- eli mainoslinkkejä ja ne on merkitty *-merkillä. Linkkien klikkaaminen ei tuo sinulle ylimääräisiä kuluja eikä minulle tuloja. Voit rauhassa tutustua tuotteisiin. Mikäli päädyt tekemään ostoja linkkieni kautta, saan siitä rahallisen komission. Komissioiden avulla kehitän ja ylläpidän tätä blogia.

3 kommenttia

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstejäni saa ehdottomasti kommentoida, kertoa mieleen heränneistä asioista ja keskustella. Poistan vain sellaiset kommentit, jotka ovat selvästi botteja, viruksia tai muuten sisällöltään sopimattomia tai asiattomia.

   Poista
 2. Hei, nimeni on Nira. Olin suhteessa Andersonin kanssa vuosia, mutta hän erosi minusta. Yritin kaikkeni saadakseni hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa. Halusin todella hänet takaisin, koska rakastan häntä. Anoin häntä kaikella, tein lupauksia, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani ystävälleni, ja hän ehdotti, että ottaisin yhteyttä loitsunvalvojaan, joka voisi auttaa minua loitsussa palauttamaan hänet. Vaikka en koskaan uskonut loitsuihin, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä. Joten lähetin sähköpostin loitsunkirjoittajalle, ja hän vakuutti minulle, että kaikki olisi hyvin kolmen päivän kuluttua ja exäni palaisi luokseni. Yllättäen se tapahtui toisena päivänä noin klo 16. Exäni soitti minulle, pyysi anteeksi kaikkea ja sanoi haluavansa minut takaisin, koska hän rakasti minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja palasin hänen luokseen. Aloimme taas asua onnellisesti yhdessä. Lupasin kaikille tuntemilleni, joilla on parisuhdeongelmia, että ohjaan heidät sen ainoan todellisen ja voimakkaan loitsuntekijän puoleen, joka auttoi minua ongelmassani. Jos tarvitset hänen apuaan, voit lähettää hänelle sähköpostia osoitteeseen babawalewiseman01@gmail.com. Hän tarjoaa erilaisia loitsuja, kuten rakkausloitsuja, kadonneiden rakkausloitsuja, avioeroloitsuja, avioliittoloitsuja, sitomisloitsuja, katkaisuloitsuja, rakkaansa karkottamista menneisyydestä, ylennysloitsuja, tyytyväisyysloitsuja ja parannuskeinoja kaikkiin sairauksiin, joista kärsit. Ota yhteyttä häneen saadaksesi kestävän ratkaisun kaikkiin mahdollisiin ongelmiin.
  kautta babawalewiseman01@gmail.com WhatsApp +2348136951551

  VastaaPoista

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3