KURKISTUS KIRJAHYLLYYN - 3 HÄÄKIRJAA

Olen lukijana sellainen, että kun aloitan jonkun kirjan, niin luen sen mahdollisimman nopeasti loppuun, hurahdan siis. Sitten voikin olla kuukausien tai vuosien tauko, etten lue ollenkaan kirjoja. Hääsuunnittelun aluksi suuntasin omalle kirjahyllylle, sinne kun muutama hääkirja oli jo päätynyt. Kihlajaislahjaksi saimme kaksi hääkirjaa ja muutama muu on tullut ostettua itse. Jotta postaus ei venyisi liian pitkäksi, tässä niistä kolme.
Mary Norden - Hurmaavia hääideoita

 

Tämä kirja löysi tiensä meidän hyllyyn ensimmäisenä. Tämä valikoitui ensimmäiseksi luettavaksi, ehkä sen helppolukuisuuden ja lyhyen pituuden vuoksi. Kirja painottuu kuviin ja kuvateksteihin. Kirja antaa ideoita häiden yksityiskohtiin ja visuaalisen ilmeen viimeistelyyn; kattaukseen, kukkiin, vieraslahjoihin ja muistoesineisiin.

Netti on pullollaan hääideoita ja kuvia, joten tämän kirjan hankinta oli tarkemmin ajateltuna ehkä turhaa. Kuitenkin oli ihana saada silloin kihlauksen jälkeen käteen jotain konkreettista, jossa lukee HÄÄT! (and the wedding craziness began)Tiina-Emilia Kaunisto & Erika Voutilainen - Siksi tahdot HÄÄKIRJA 

 

Seuraavaksi vuorossa oli kirja, joka kertoo häiden historiasta, perinteistä ja käytänteistä.
Kirja on jaoteltu neljään osaan; 

⬦ I Ennen häitä
Miten ennen vanhaan valittiin puolisot, miten ja mitä kihlaus merkitsi, sormuksista, vieraista, polttareista ja hääpukumuodin historiasta.

⬦ II Mieti näitä ennen häitä
Mitä avioliitto tarkoittaa ihan oikeasti, miten se vaikuttaa arkeen ja mihin se sitoo. Kenen sukunimi otetaan ja muistilista nimenvaihtoon. Pohdintaa avioerosta ja avioehdosta.

⬦ III Häissä
Millainen vihkitilaisuus, vihkitilaisuuden historia ja tavat. Hääjuhla; samppanjahäät, kahvikutsut vai nyyttikestit. Tanssi, musiikki, hääleikit ja puheet.

⬦ IV Häiden jälkeen
Pitkään odotettu, jopa pelätty hääyö ja sen taiat. Huomenlahjat. Häämatka ja kuherruskuukausi. Häiden vuosipäivät.


Tämä kirja oli todella viihdyttävää lukemista. Oli hauska lukea, miten ennen on asioita tehty ( mm. morsiamet menneet naimisiin leipää kainaloissa ja povessa) ja millaiset juuret on tämän päivän hääjuhliin vakiintuneilla perinteillä. Myös hääyön historia on aika mielenkiintoinen. Suosittelen! Kirjassa on tosiaan viimeisenä lista häiden vuosipäivistä. Itse olen naimisiin mennessä 28vuotias, joten ehkä nuo Timanttihäät eli 60aviovuotta olisi sellainen saavutettavissa oleva tavoite.Marja Bonn - Häät: Onnistuneiden juhlien opas

 

Viimeiseksi luettu kirja on opas häiden suunnitteluun. Tästä kirjasta löytyy oikeastaan kaikki tieto, mitä hääsuunnittelun aikana tarvitsee. Täältä löytyy 12kk aikataulu suunnitteluun, budjettipohja, tietoa vihkimisestä, kuinka selvitä erikoistilasteista hääpäivänä, vinkkejä, suosituksia ym.
Tämä kirja on ollut tässä vaiheessa hääsuunnittelua se kaikkein tarpeellisin ja se onkin löytänyt paikkansa meidän ruokapöydän päästä missä se on aina käden ulottuvilla. Tälle myös suositus!


Eikä mun lukuinto ole vielä loppunut, joten antakaa omat vinkkinne kommenteihin. Tällä hetkellä hääkirjat ovat kuitenkin tauolla, koska posti toi meille uuden tulokkaan ja se on juuri naimisiin menneiden Jutta Gustafsbergin ja Juha Rouvisen Rakkauden Voimakirja!

 
-Bridelisa

2 kommenttia

  1. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekstejäni saa ehdottomasti kommentoida, kertoa mieleen heränneistä asioista ja keskustella. Poistan vain sellaiset kommentit, jotka ovat selvästi botteja, viruksia tai muuten sisällöltään sopimattomia tai asiattomia.

      Poista

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3