HÄÄJUHLAN MUSIIKKI - BÄNDI VAI DJ?

Hääsuunnittelussa tulee nopeasti pohdintaan hääjuhlan musiikki. Halutaanko tunnelmaa nostattamaan isompi bändi, trio, duo vai kenties DJ? Musiikki on mielestäni yksi tärkeimmistä tekijöistä vieraiden viihtymisessä.

Me olimme aluksi sitä mieltä, että haluamme hääjuhlaamme livemusiikkia ja kunnon bändin. Kartoitin jonkin verran bändejä netistä. Miten näistä voi valita? Mistä tietää ovatko nämä hyviä vai joutuuko pettymään? Fiilikset alkoivat muuttua innostuksesta hieman hätääntyneeseen, sillä hyvät bändit varataan myös jo vuotta ennen häihin. Oli pakko heittää hetkeksi pohdinnat taka-alalle ja keskittyä hoitamaan muita asioita.


bandi vai dj
Kuvat: Canva


Jostain eteeni pompsahti Popmasterin sivut ja samassa teinkin jo yhteydenottopyynnön heille. Popmaster tarjoaa DJ palveluita erilaisiin tapahtumiin, kuten häihin. Kysyin mieheltäni, että mitä mieltä hän olisi, jos meille tulisikin DJ eikä bändi. Elektronisen musiikin ystävänä, hänelle ei sen kummoisempaa myyntipuhetta tarvinnut pitää.

Jokin tässä ajatuksessa vaati kuitenkin itseltäni sulattelua. Itselleni musiikki on läheinen asia ja bändittömät häät tuntuivat ajatuksena hieman vierailta. Jokin siinä perinteisessä bändihommassakin mietitytti. Jos budjetti antaisi myöden, meidän hääjuhlassa nähtäisiin varmasti molemmat, bändi ja DJ.

Tiesin, että Popmasterilla on ständi Tampereella järjestetyssä Hello Love -häätapahtumassa ja päätin, ettei tehdä päätöstä ennen kuin olen käynyt heitä siellä jututtamassa. Ainakin ständin miehet olivat hyviä puhumaan ja vahvistimmekin varauksen melko pian tapahtuman jälkeen. Eli meidän häissä koko illan meitä ja vieraita viihdyttää DJ.
Yritin etsiä netistä kokemuksia häistä, joissa olisi ollut DJ, mutta ihan hirveästi ei sellaisia löytynyt. Häidemme jälkeen kuulette, miten meidän DJ hoiti homman ja suositellaanko me palkkaamaan DJ omiin häihinne.

Paras puoli DJ:n palkkaamisessa on näin etukäteen ajateltuna se, että hän on siellä hoitamassa musiikkipuolen koko hääjuhlan ajan, ruokailusta yön pikkutunneille saakka ja tarvittaessa voi hoitaa kuulutuksia sekä juontaa. Myös biisitoiveiden toteutus luulisi olevan helpompaa kuin bändien kohdalla. Heiltä saa myös kaikki äänentoistoon liittyvät tarvikkeet, joten esimerkiksi mikrofonien ym hankinnat voi jättää omalta listalta pois.


Nyt jos sinulla on kokemuksia häistä, 
joissa on ollut DJ niin haluan ehdottomasti kuulla niistä!

Jätä kommentti alle!
Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3