MEILLE TULEE KIRKKOHÄÄT

Kun kaksi ihmistä haluavat mennä naimisiin, ainoat pakolliset asiat ovat esteettömyystodistuksen hankinta ja aviopariksi vihkiminen. Mikään muu ei oikeastaan ole pakollista. Kaikki muu on vain sitä, mitä aviopari itse haluaa, miten he haluavat asiaa juhlistaa vai haluavatko mitenkään.


Vanajan kirkko


Olemme mieheni kanssa olleet alusta asti samaa mieltä, että haluamme vihkimisen tapahtuvan kirkossa. Kirkkohäät ovat tietysti perinteiset, mutta meillä se ei ollut yksinään syy siihen miksi haluamme kirkkohäät. Mielestämme kirkossa vihkiminen tuo vihkihetkeen tietynlaista juhlallisuutta ja arvokkuutta. Itse haluan vihkiseremoniaan kuuluvan myös uruilla soitettua musiikkia. 

Syksyn aikana kiertelimme läpi Hämeenlinnan kirkkoja. Hämeenlinnassa kirkon varaus ensi kesän häitä varten alkoi vasta 1.11.2018, joten meillä oli aikaa kierrellä kirkkoja ja miettiä valintaamme rauhassa. Hämeenlinnassa on monia upeita kirkkoja kuten Hauhon kirkko, mutta halusimme, että kirkolta juhlapaikalle ei tule liian pitkää ajomatkaa. Teimme päätöksen, että kirkkomme tulisi olemaan Vanajan kirkko, josta olisi noin 20min ajomatka juhlapaikalle. Hehkuttelinkin blogissa jo aikaisemmin, että ehkä helpoin päätös hääsuunnittelun aikana. Vanajan kirkko


Myöhemmin näin netissä Rengon kirkosta kuvia ja tuli tunne, että tämä se on. Ja niin se päätös pyörtyi. Mieheni oli myös samaa mieltä, että tämä kirkko on meidän kirkko. Matka juhlapaikallekin pysyy lähes samana. Kirkoksemme on nyt varattu siis Rengon kirkko ja saimme vihkimiselle juuri sopivan kellonajankin.


Rengon kirkko

Itse en kuulu kirkkoon vaan Suomen itsenäisen evankelisluterilaisen seurakuntaliiton seurankuntaan. Minun seurakuntani pastori tulee meidät vihkimään ja sama pastori kastoi aikoinaan tyttäremmekin. Minusta on ihana, että vihkijä on itselle tuttu ihminen. Tämä toivon mukaan lieventää mahdollista jännitystä ja tekee tilaisuudesta muutenkin rennomman, kun mukana ei ole itselle vieraita ihmisiä. Kyseisen pastorin isä on vihkinyt aikoinaan omat vanhempani, joten tämänkin vuoksi asialla on itselle tunnearvoa.


Rengon kirkko

Muutaman kerran on tullut lähdettyä Renkoon ajelulle, ihan vain fiilistelemään kirkkoa ja edelleen se tuntuu hyvältä ja omalta.


Missä teidät vihitään tai on vihitty?
Onko tai oliko teillä kirkollinen- vai siviilivihkiminen?

https://www.instagram.com/bridelisablog/

2 kommenttia

  1. Onpa Hämeenlinnan tienoilla monta tosi kaunista kirkkoa! Tosi kiva tuo Rengon kirkko ja googlettelujen perusteella ihanan valoisa sisältä. Meidät vihitään myös tuollaisessa keskiaikaisessa kivikirkossa Vantaalla Pyhän laurin kirkossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Sit kirkkojen lisäksi on vielä tietysti Hämeen Linna! Valinnan varaa siis löytyy :) Rengon kirkossa viehättikin just tuo valkoisuus ja valoisuus <3

      Poista

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3