KUULETKO HÄÄKESÄN KUTSUN? MÄ KUULEN!


Postaus toteutettu yhdessä Häät -median ja
Häät-blogiyhteisön kanssa


Haat lehti
Kuva: Häät -lehti


Tää on meidän häävuosi ja se valkeni "täysin yllättäen" vuoden vaihduttua. Asia konkretisoitui aivan uudella tavalla kun voi sanoa "tänä vuonna me mennään naimisiin". 

Olen haaveillut pienestä asti häistä. Ensimmäiset kuvat minusta hääpuku ylläni taitaa olla otettu ollessani ehkä 7 vuotias. Parikymmentä vuotta sitten. Tuolloin päälleni eksyi äitini tylliunelma vuodelta 1990. Täytyy kaivella se kuva esiin jostain albumista. 

Kun mietin tuota tylliunelmaa, mieleeni tulee väkisin seuraava ajatus; onneksi menen naisimiin vuonna 2019. Muoti tuppaa kyllä usein kiertämään, joten melko todennäköistä on, että vielä jonain päivänä morsiamet pukevat nuo muhkeat tyllihelmat puhvihihoineen ylleen. Eikä siinä, jokainen morsian valitsee puvun, joka hänestä tuntuu juuri oikealta ja hyvältä. Ja tällä hetkellä valinnan varaa on moneen makuun!


haatlehti
Kuva: Häät -lehti


Viime vuosien aikana pitsi on noussut todella suosituksi hääpuvuissa. Mekko voi olla kokonaan pitsiä tai pitsiä voi olla vain pienissä yksityiskohdissa. Hääpukusuunnittelijoita ja -ompelijoita kuunnellessa ja seuranneena, todella monessa puvussa tuntuu olevan edes ripaus pitsiä ja sitä morsiamet haluavat.

Törmäsin hääryhmien keskusteluissa morsiameen, joka kaipasi vinkkejä siihen, mistä löytäisi liikkeen, jossa olisi pitsittömiä pukuja myynnissä. Harvassa ilmeisesti ovat.  Tämä on trendi, josta itse pidän todella paljon. Omasta puvustani pitsiä löytyy myös.

 "Parasta tämän hetken häämuodissa on se, että mallistoista löytyy monia eri tyylejä – glamouria ja bohoa, lyhyttä ja pitkää, romanttista ja modernia – eikä kaikkia pakoteta yhteen muottiin. Myös isoja ja pieniä kokoja ja muita erikoiskokoja on saatavilla aina vain paremmin, ja morsianten kannattaa rohkeasti kysyä näistä hääpukuliikkeistä." - Sari Yli-Salomäki, Häät -lehden päätoimittaja

Muutamia vuosia sitten rustiikki alkoi nostaa tuulta purjeisiin häiden teemana. Tämä toi mukanaan luonnollisuuden myös morsiamien lookeihin ja kimpuksi saatettiin napata nippu rukiita. Tämä luonnollisuus ja luonnonläheisyys on muovautunut boho henkisyyteen, jossa on edelleen säilytetty samantyylinen tunnelma.

Itseäni viehättää tämä boho henkisyys, hääpukujen keveys ja ilmavuus. Tietynlainen rentous. Hääsuunnittelun aikana minulle on tullut inspiraatiopuuskia, jolloin on ollut pakko saada kynä käteen ja piirtää ajatus paperille. Yksi näistä oli hääpuku. Se olisi ihanan pehmeä ja laskeutuva. Puku tulisi valmistaa ylellisestä silkistä. Olin aivan täpinöissäni. Näytin piirrustuksia ja inspiraatio kuvia yhdelle kaasoistani ja hän totesi "kokeillaanko silti kaikenlaisia pukuja". Ja niinhän se oli, ei siis kuitenkaan bohoa mulle, ainakaan hääpuvussa.
Viime syksynä näin With Love -häätapahtumassa Heidi Tuiskun upeita kaksiosaisia pukuja.  Siis en kestä kuinka upeita ne olivat. Jos häitä olisi vietetty ennen raskautta, niin joku niistä olisi voinut olla se oikea. Vaikka yleensä melko itsevarma ulkonäöstäni olenkin, ei paljaan vatsan vilkkuminen tunnu enää omalta jutulta. Jos sinua viehättää kaksiosaiset hääpuvut, tutustu ihmeessä Heidin pukuihin ja tyyliin!


Bridelisa blogi
Kuva: Häät -lehti


Lisää häämuotia pääset ihastelemaan uudesta Häät -lehdestä, joka on juuri saapunut painosta! Mikäli haluat lehden mahdollisimman pian käsiisi, suuntaa viikonloppuna Mennään naimisiin - messuille Helsinkiin! Lehtipisteisiin lehti ilmestyy 16.1 eli vaikka olisit estynyt messuille lähtemään, ei lehteä kauaa tarvitse odotella.


 Millainen tyyli puhuttelee sua? 
Moderni, glamour, boho, romanttinen?
Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3