MAISTELUSSA 7 VIINIÄ

Kokoonnuimme viettämään kaasojen ja bestmanin kanssa iltaa. Ensimmäinen hääcrewilta siis. Illan yhtenä tavoitteena oli hääjuhlan ruokaviinien valinta.
Hämeenlinnan kupeessa Lepaalla sijaitsee Lepaan Viinitila. Olemme aikaisemmin tykästyneet yhteen heidän valkoviiniin ja halusimme ottaa maisteluun muutaman muunkin heidän viineistään.

Meidän häämenussa pääruokana on broileria. Erityisesti punaviineissä teimme valintoja sen perusteella. Valkoviinit valitsimme osittain omien mieltymysten mukaan, mutta niissäkin mietimme myös mikä sopii meidän menun kanssa.

Emme mieheni kanssa ole kovin kummoisia viiniasiantuntijoita. Mennessämme alkon viinihyllyjen eteen, tuli jopa hieman turhautunut olo, että mistä nyt tässä pitäisi lähteä liikkeelle. Viinit ovat onneksi luokiteltu ja niiden perusteella valitsimme broilerin kanssa sopivia viinejä. Olin pyytänyt myös yhdeltä kaasoistani vinkkejä hänen suosikki punaviineistä ja yksi niistä sopikin erityisesti broilerin kanssa nautittavaksi.

Aloitimme maistelut valkoviineistä. Maistelimme yhteensä neljää eri valkoviiniä;
⬦ Ribes Valkoherukka, Lepaan viinitila

Ribes Valkoherukka on viinillinen, keskitäyteläinen marjaviini, joka on valmistettu valkoherukoista. Viini on parhaimmillaan 10-12 °C, salaattien ja kevyiden kala- ja kanaruokien kanssa tarjoiltuna.

⬦ Lepaan Anna, Lepaan viinitila
Puolimakea, keskihapokas, omenainen, hedelmäinen

Lepaan Anna on puolimakea omena-herukkaviini. Lepaan Anna on vuodesta toiseen viininystäviemme suurin suosikki. Hyväksi havaittuun sisältöön ei ole luonnollisestikaan kajottu, mutta hieman päivitimme etikettiä. Annan suosio johtunee Annan mutkattomasta ja pehmeästä mausta. Anna maistuu sellaisenaan ystävien seurassa. Ennakkoluulottomampi voi kokeilla makeahkoa viiniämme myös ruokien kanssa.

⬦ JP. CHENET Colombard-Chardonnay Organic 2016, Ranska
Kuiva, hapokas, sitruksinen, viherpäärynäinen, kevyen persikkainen, karviaismainen, kevyen valkoherukkainen.

⬦ JP. CHENET Medium Sweet 2017, Ranska
Puolimakea, keskihapokas, hunajameloninen, appelsiinimarmeladinen, hennon hunajainen.
Valkoviinit jakoivat raatimme mielipiteet melko epätasaisesti. Tästä huolimatta raati oli oikeastaan yksimielinen siitä, että Ribes Valkoherukka on näistä paras hääjuhlaa ajatellen. Se maistui niin kuivan kuin makean viininkin ystäville.

Tämän lisäksi Ribes on Lepaan viinitilan viini eli kotimainen, paikallinen tuote. Heidän raaka-aineetkin on pääosin kasvatettu Lepaalla. En voisi olla tyytyväisempi valintaamme.

Seuraavaksi siirryimme punaisiin. Punaviinejä valitsimme maisteluun kolme;
⬦ PICCINI Organic Chianti 2016, Italia
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, kirsikkainen, mausteinen, hennon vaniljainen.

⬦ Hinnonmäen punainen, Lepaan viinitila
Hinnonmäen Punainen on sekoitettu punaisista ja mustista viinimarjoista sekä mustikasta. Mustikan hento aromi täydentää herukoiden pirteää hapokkuutta.

⬦ Casillero del Diablo Pinot Noir 2018, Chile
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, punaherukkahilloinen, kevyen puolukkainen, hennon lakritsinen.
Punaviininen kohdalla raatimme oli yksimielinen valinnasta. Omaan makuuni mieleisin oli jälleen Lepaan viinitilan tuote. Sen marjamehumainen maku upposi tällaiseen naiseen, joka vastaa aina punaviinille "Ei kiitos!".

Olimme kaikki kuitenkin sitä mieltä, että hääjuhlaamme ja ruokaamme ajatellen paras näistä on Chileläinen Casillero del Diablo. Tämä oli raadin punaviinin ystävien ehdoton lemppari.

Raatimme kanssa maistelimme illan aikana myös eri kakkumakuja, joten myös kakkumaistelua luvassa pian.Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3