HÄÄKENGÄT OMASTA KENKÄKAAPISTA


Kun puhelimeeni tuli viesti hääpukuni saapumisesta, aloin panikoida hääkenkien hankkimista. En ollut varautunut ollenkaan siihen, että puku tulikin jo kolmen kuukauden odottelun jälkeen. Halusin, että minulla on hääkengät mukana puvun sovituksessa, jotta korjausompelun tarve voidaan arvioida mahdollisimman tarkasti.

Kyselin Instagramissa teiltä lukijoilta vinkkejä, mistä kannattaisi aloittaa kenkien metsästys. Sainkin hyviä vinkkejä, kiitos niistä!

Malttamaton luonne kun olen, halusin hakea puvun mahdollisimman pian kotiin. Päätinkin, että nappaan omasta kaapista juhlakengät, jotka ovat palvelleet minua uskollisesti monet iltamat, juhlat ja häät.
Hääpuvun sovituksen aikana huomasin, ettei kengät näy lainkaan pukuni alta. Myöskään pukua ei tarvitse lyhentää, jos korkoni ovat prikuulleen tämän korkuiset. Mieleen juolahti ajatus, jospa nämä olisivatkin minun hääkenkäni?

Asiaa kaasoni kanssa ääneen pohtiessa totesimme, että kyllä, nämä voivat ehdottomasti olla hääkenkäni. Nuden väriset sopivat täydellisesti hääpukuni kanssa, monista juhlista huolimatta ne ovat siistissä kunnossa ja ehkä paras osuus, valmiiksi sisäänajetut!!

Tämä on tietysti myös hääbudjetin kannalta täydellinen ratkaisu ja ekologisuudenkin näkökulmasta huippu juttu! Hääpukuni budjetti kun meni tuplasti yli suunnitellun, kengät ovat sellainen asia, josta pystyn pihistämään. 
Kannustankin sinua, tuleva morsian, kurkkaamaan omaan kenkäkaappiisi ennen kuin lähdet hääkenkäostoksille. Sieltä voi löytyä täydelliset hääkengät! 

Mikäli kenkiin kaipaa jotain ektraa, niihin voi ostaa vaikkapa kenkätarrat. Tarroja löytyy useilla erilaisilla teksteillä ja omallakin tekstillä niitä voi teettää. Nopealla googlailulla löytyi muun muassa tarrat teksteillä "I DO", "ME TOO". Idea on, että morsiamen kenkien pohjassa ovat tarrat I ja DO ja sulhasen kenkien pohjassa ME ja TOO. Jos kaipaat jotain hieman erikoisempaa tai humoristista, löytyy tarroja myös muun muassa teksteillä "GAME OVER".

Näistä tarroista on ehkä eniten iloa sellaisilla pareilla, joiden vihkiminen tai avioliiton siunaaminen tapahtuu kirkossa. Hääparin polvistuessa alttarille, häävieraat voivat kenkien pohjasta nämä tekstit nähdä. Siitä hetkestä saa myös valokuvaaja napattua hauskat kuvat muistoksi.

Itse olen hieman ajatusta tarroista pyöritellyt, mutta vielä ainakaan emme tarroja ole hankkineet.
Nyt toivon vain, että kengät säilyvät siisteinä ja ehjinä hääpäivään asti. Minulle on nimittäin kerran käynyt niin kuin itse Carrie Brandshawille, eli korko on lähtenyt irti kengästä kesken juhlimisen. Pidetään siis peukkuja. Toisaalta, vaikka näille jotain tapahtuisi, nyt tietäisin mistä lähteä ostamaan kenkiä ja millaisia.4 kommenttia

 1. Mahtavaa, että kenkähomma ratkesi noin helposti ja edullisesti! Ja se, että kengät on valmiiksi todettu toimiviksi on iso plussa!

  Noiden kenkätarrojen osalta pitää taas vinkata ainakin pääkaupunkiseudun asukkeja tai täällä vierailevia kirjastoista. Muutamien kirjastojen pajoilla on tarraleikkureita, joilla voi tietokoneohjatusti leikata juuri sellaisia tarroja kuin haluaa. Eli jos jotakuta muuta tökkii vaikkapa nuo englanninkieliset tekstit, voi suomenkieliset vastineet leikelläkin itse. (Eikä yksinkertaisen tekstin leikkaaminen tarrapaperista saksillakaan ihan mahdotonta luulisi olevan. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä olen tosi iloinen, että kenkien metsästys oli näin helppoa :) Ja totta, hyviä vinkkejä sulta! Ja tosiaan jos ei oo pk-seudun puitteet lähellä niin sakset vaan käteen ✂️

   Poista
 2. Vähänkö näppärää, että noin kivat kengät löytyi jo valmiiksi kotoa! Ja se on tosiaan iso plussa, että kengät on jo ajettu sisään ja tietää, että ne jalassa jaksaa olla pitempäänkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä huippu juttu, että kenkiä ei tarvinnut lähteä sen kauempaa metsästämään. :) Itseni kuitenkin tuntien luulen, että loppuillasta lähtee myös nämä luottokorkkarit jalasta :P

   Poista

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3