HÄÄVIERAANA LAPSET OSA 2 - 9 VINKKIÄ LASTEN VIIHTYMISEENHäävieraana lapset postaussarjan ensimmäisessä osassa pohdin aihetta lapselliset vai lapsettomat häät. Postauksessa paljastin myös montako alle 12 vuotiasta lasta meidän kutsulistallamme on. Ja nyt kun kirjoitan tätä postausta, lapsia on listaan tullut vielä yksi lisää. Lue ensimmäinen osa TÄSTÄ.

Tähän postaukseen olen kerännyt muutamia asioita, joita olemme meidän häihin miettineet lapsia ajatellen. Aivan kiveen lyötyä ohjelmaa meillä ei kuitenkaan lapsille vielä ole. Nämä kaikki ovat kuitenkin suhteellisen pienellä vaivalla meidän häissä toteutettavissa.


PUUHAKIRJAT
Puuhakirja on helppo ja monen ikäiselle lapselle sopivaa puuhaa. Erilaisia puuhakirjoja voi tulostaa netistä. Sellaiset voi tehdä myös itse suhteellisen helposti. Itse bongasin puhtaita puuhakirjoja hääkirpputorilta edullisesti.
LASTEN DISCO
Vaikka lapset tanssivat lähes millaisen musiikin tahtiin tahansa, mikä olisi hauskempaa kuin lasten oma disco. Valssien välissä voi laittaa muutaman lasten toivebiisin soimaan ja lapset on irti!

VESIÄMPÄRILEIKKI
Tämän idean bongasin hieman vanhemmasta Häät-lehdestä. Idea on sellainen, että kaksi ihmistä värvätään kaatamaan vettä ämpäristä toiseen. Tämä toistetaan ohjelmanumeroiden aikana tai välissä  muutamia kertoja siten, että heidät varmasti huomataan. Viimeisellä kerralla ämpäreiden sisältö heitetään lasten päälle ja vesi onkin muuttunut karkeiksi. Luulen, että karkit ovat melko nopeasti lattialta kadonneet.

Tämän vesiämpärileikin voisi hyvin yhdistää tuohon lasten discoon, jolloin lapset olisivat jo valmiiksi tanssilattialla.

LEIKKINURKKA/ELOKUVAN KATSELU
Mikäli tilat antavan myöden, on leikkinurkkaus hyvä idea. Sinne voi tuoda erilaisia pelejä, kirjoja, junaradan, mitä ikinä keksiikään. Jos juhlat ovat alkaneet jo suhteellisen aikaisin tai lapsia on matkustanut pidemmän matkan päästä, ei elokuvan virittely ole yhtään hassumpi idea. Illemmalla lapset voivat hetkeksi hengähtää ja katsella elokuvaa.

KASVO-/KÄSIMAALAUS
Kasvomaalaus on ollut minulle lapsena sellainen mistä olen aina pitänyt. Kasvo-/käsimaalaus on helppo ja edullinen ohjelmanumero. Mikäli taiteilijaksi saadaan ihminen, jolla sivellin pysyy kädessä, voi maalaukset toteuttaa lasten toiveiden mukaan. Maalauksia voidaan tehdä myös erilaisia sapluunoita apuna käyttäen, jolloin maali voidaan siveltimen lisäksi töpötellä vaikka sienellä.

⬦ HERKKUBUFFET
Herkkubuffetin voi toteuttaa yhteiseksi aikuisille ja lapsille. Voisiko lapsilla kuitenkin olla oma herkkubuffet esimerkiksi leikkinurkkauksen yhteydessä tai muussa sopivassa paikassa? Monesti herkkubuffet laitetaan tarjolle hieman myöhemmin, mutta lastenbuffet voisi olla vaikka heti ruokailun jälkeen tarjolla. Buffetin voisi toteuttaa matalammalle pöydälle, josta lapset saisivat itse käydä nappaamassa herkkuja.
AARTEEN ETSINTÄ
Meidän juhlapaikalla on todella isot piha-alueet. Olemme miettineet aarteen etsintää, joka toteutettaisiin juurikin ulkona. Sisällä tämän toteuttaminen on ehkä hieman ongelmallista. Näen sieluni silmin kun lapset konttaa pöytien alla etsimässä aarteita. Hyvällä säällä ulkona siis.

LASTEN PHOTOBOOTH
Lapset voidaan toki kuvata myös samassa photoboothissa kuin aikuiset. Mutta voisiko heille keksiä ihan oman jutun, sellaisen mihin aikuiset eivät saa tulla mukaan. Tähän voitaisiin esimerkiksi kerätä tuttava perheiden kaapeista naamiaispukuja, jotka muutoin ehkä jäisivät sinne kaapin perukoille käyttämättömänä. Näistä asuista voi kehkeytyä koko illan kestävä roolileikki.

HELPPO RUOKA
Viimeinen, muttei vähäisin asia eli ruoka. Jos listalla on paljon lapsia, kuten meillä, valitsisin muutaman sellaisen ruuan menuun, jotka ovat varmasti lasten mieleen. Meille esimerkiksi tulevat tarjolle ne perinteiset lihapullat, ne kun maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin. 

Tämä ei tarkoita, että koko menuun täytyisi olla lapsiystävällinen ja kannustankin hääpareja valitsemaan sellaisia ruokia, joita itse häissään haluavat nauttia. Myöskin silloin, jos vieraiden joukossa on vain muutama lapsi, voidaan puntaroida tarvitseeko ylimääräistä ruokalajia olla tämän vuoksi tarjolla.


Jos sinulla on joku mahtava idea toteutettavaksi tai hyväksi todettu lasten kestosuosikki, niin jaa ihmeessä se kommenteissa!2 kommenttia

  1. Tässä oli kivoja vinkkejä! Minusta sellainen "salapoliisitehtävä", jossa on lista asioista, joista lapsen pitää ottaa kuva (omalla tai vaikka vanhemman kännykällä), tyyliin "jotkut pussaavat", on hauska idea. Tämä sopii parhaiten kouluikäisille lapsille, joita saattaakin olla jo vaikeampi viihdyttää, jos omat kännykkäpelit eivät riitä koko päiväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kuulostaa tosi kivalta tuo salapoliisitehtävä! Kiitos vinkistä! :)

      Poista

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3