HÄÄMATKA - MINNE, MILLOIN, LAPSEN KANSSA VAI ILMAN?

Meille häämatka ei ollut itsestäänselvyys. Emme kokeneet sitä millään tavalla pakolliseksi asiaksi. 

Aluksi pohdimme, että lähtisimme häämatkalle ehkä sitten seuraavana kesänä. Ehtisimme säästämään enemmän rahaa, tyttömme olisi vanhempi ja voisi jäädä hieman pidemmäksi aikaa hoitoon. Myöskin lomat töistä saisi järjestettyä mutkattomammin.

Saimme nyt loppu keväästä varmistettua lomamme ja olemme häiden jälkeisen viikon molemmat vielä lomalla. Siitä alkoi häämatkan suunnittelu.


Mikä olisi meille sopiva häämatkakohde?


Kumpikaan meistä ei ole matkustellut kovin paljoa Suomen rajojen ulkopuolella. Kun häämatkaa varten on aikaa vain viikko, ihan kovin pitkälle emme voisi lähteä. Joku kaupunkiloma euroopassa voisi olla mahdollista. 

Ulkomaan matkalle lähdössä esteeksi muodostui kuitenkin se, että pitäisi hommata uusi passi yhdelle jos toiselle. Emme pysty emmekä halua jättää tyttöämme viikoksi hoitoon. Joten jos haluamme olla muutamaa yötä pidempään reissussa, lähtisi hän myös mukaan.

Ja oikeastaan lopulta tulimme siihen tulokseen, että emme halua lähteä ulkomaille vaan Suomen ihanaan Lappiin.

Viime kesänä kävimme koko perheen voimin pohjoisessa ja viimeistään reissun viimeinen patikointi retki Oulangan kansallispuistossa jätti sydämemme pohjoiseen. 

Nyt päätimme lähteä vielä hieman pidemmälle ja suuntaamme häiden jälkeisenä maanantaina koko perhe Leville.


Voiko häämatkalle lähteä lapsen kanssa?


Onko häämatka lapsen kanssa oikeasti häämatka? Kyllähän pienen lapsen kanssa reissaaminen rajaa jonkin verran aktiviteetteja pois. Myöskään ihan samanlaista romanttista tunnelmaa ei saada välttämättä pidettyä yllä kuin ehkä kahdestaan reissatessa voisi. 

Myöskin se, mitä itse odottaa häämatkalta vaikuttaa tietysti siihen, tuntuuko se lapsen kanssa siltä. Halutaanko matkan olevan toiminnallinen, haluaako hääpari nauttia vain toistensa seurasta vai onko se koko perheen matka?

Tiedämme kokemuksesta, että tyttömme on aivan mahtavaa reissuseuraa ja myös hänen kanssaan pystymme haluamiamme asioita häämatkalla tekemään. Retket luonnossa onnistuu niin jalan kuin maastopyörillä. Kylpylään voidaan lähteä koko perhe. Huskytarhalla aiomme käydä kesälomalaisia tervehtimässä.
Myöskään itsemme hemmottelua emme unohda häämatkalla. Aiomme molemmat käydä hieronnassa tai muussa hemmotteluhoidossa. Olemme kerran olleet hieronnassa yhdessä. Yhteinen hieronta ehkä kuulostaa upealta luksushoidolta, mutta loppujen lopuksi ei se sen luksuksempi ollut kuin yksin ollessa. Joten vaikka ollaankin häämatkalla, voimme hierontaan hyvin mennä yksin.

Kiteytyksenä onnistuneeseen häämatkaan lapsen kanssa voisin sanoa ratkaisevana tekijänä oman asenteen ja realistiset tavoitteet. Asenne reissuun lähdettäessä täytyy asettaa lapsen tahtiseksi. Kaikki pakolliset to-do listat kannattaa jättää kirjoittamatta ja nauttia reissusta ilman tiukkoja aikatauluja.Mikä on paras ajankohta häämatkalle?


Minusta on ihanaa, että pääsemme lähtemään häämatkalle heti häiden jälkeen. Muutama asia siinä kuitenkin mietityttää ja vaatii hieman suunnittelua.

Häiden jälkeisenä päivänä täytyy siivota juhlapaikka. Eri tahoille täytyy palauttaa muun muassa astioita ja mieheni puku. Myös hääpuku olisi hyvä saada pesulaan mahdollisimman pian. 

Koska lähdemme häämatkalle heti häiden jälkeen, täytyy meillä olla pakattuna kaikki tarvittava matkaa varten jo ennen häitä.

Varmasti on kaikkea muutakin, jota en osaa vielä ajatella.

Mielestäni on kaikesta tästä järjestelystä huolimatta ihanaa lähteä matkalle siinä häähuumassa, joka ei ole ehtinyt vielä laantua. Lähdemme matkalle uunituoreina aviopuolisoina. Myöskin paluu häiden jälkeiseen arkeen on hieman pehmeämpi. Olisi inhottavaa, jos pitäisi palata töihin heti maanantaina. 

Uskon kyllä pienen häiden jälkeisen masennuksen iskevän joka tapauksessa jossain kohtaa. Viimeistään sitten, kun häät ovat käyty blogissakin läpi jokaista pientä yksityiskohtaa myöten.

Me mietimme häämatkan ajankohdaksi aluksi myös seuraavan vuoden kesää, jolloin rahaa olisi säästettynä enemmän. Myöskin häämatkan suunnitteluun olisi enemmän kapasiteettia kuin nyt hääjärjestelyiden aikana. Ja mikäli häämatka suuntautuisi ulkomaille, olisi matkan varaaminen ja passien uusiminen mutkattomampaa kun nimenvaihdosprosessi olisi jo valmis ym.

Häämatka voisi olla myös pidempi, jos se olisi vasta seuraavan kesäloman aikaan. Nyt kesälomasta suurin osa on ennen häitä ja ihan tarkoituksella. Mutta se tarkoittaa silloin sitä, että häämatka on lyhyempi. 

Ehkäpä lähdemme hieman pidemmälle matkalle myöhemmin, vaikka puuhäitä vietettäessä eli 5.vuotishääpäivänä. Juuri nyt, tämä häämatka on meille täydellinen <34 kommenttia

 1. Kuulostaapa kivalta! Häämatkan ei tosiaan tarvitse olla mikään hulppea kaukomatka vaan jokainen pari (ja perhe) saa tehdä häämatkasta omannäköisensä. Itseänikin kyllä houkuttaisi reissata joku kerta lappiin ihanien tunturimaisemien äärelle, mutta jotenkin sitä jostain syystä aina tuppaa lähtemään etelän suuntaan:D

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Suosittelen kyllä ehdottomasti suuntaamaan pohjoiseen, jos yhtään tykkää luonnossa liikkumisesta. Se fiilis on aivan mahtava, kun hikisenä oot kavunnut tunturin tai vaaran huipulle ja ihailet sieltä aukeavaa maisemaa!

  VastaaPoista
 3. Totta on, että lapsen kanssa on vähän rajoitteellisempaa lähteä reisssuun. Itse tehtiin reissu helpoksi ja rennoksi itsellemme varaamalla niin paljon kuin mahdollista etukäteen ja lapsiystävällisistä paikoista. Kannattaa katsoa ravintolat valmiiksi, tilata lentokenttäkuljetukset ja kysyä hotellilta aktiviteettivinkit etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Lasten kanssa reissatessa toimii muutenkin "valmiit paketit" hyvin, jolloin reissun päällä voi vain nauttia lomasta.

   Poista

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3