KOEMEIKKI - PIHISTÄÄ VAI PANOSTAA?

Aika ajoin netissä tulee vastaan keskusteluja, joissa pohditaan kannattaako käydä koemeikissä tai -kampauksessa. Tekijäthän ovat ammattilaisia ja oletus on, että osaavat asiansa. Pihistääkkö siis ja luottaa siihen, että hääpäivänä meikistä ja kampauksesta tulee hyvä. Vai ottaisiko kuitenkin kaiken irti häiden valmistelusta, tutustuisi tekijöihin ja heidän tyyliin jo etukäteen?
Itse valitsin ehdottomasti tässä kohtaa panostuksen ja eilen kävinkin koemeikissä. Minulla oli jonkinlainen visio siitä, millaisen meikin hääpäivänä haluan. Vahva silmämeikki ja neutraalit huulet. En muista koska viimeksi olisin huulipunaa käyttänyt ja minusta tuntuu, että en näyttäisi itseltäni, jos hääpäivänä huuleni maalattaisiin kovin vahvasti. Panostus siis silmiin.
Tekijäksi valikoitui aivan sattuman kaupalla taitava Annika Hietanen, joka työskentelee Hius- ja Kauneushuone Kristallissa. Olin varannut muutaman inspiraatiokuvan Annikalle näytettäväksi ja hän sai muutaman lisäkysymyksen avulla heti kiinni ajatuksestani. Oli ihana huomata Annikan innostus siitä, että pastellisten ja heleiden meikkien ollessa suosiossa, pääsi hän välillä käyttämään hieman tummempiakin sävyjä.

Meikkiä tehdessä Annika painotti useamman kerran sitä, että minun täytyy olla rehellinen ja kertoa, jos jokin ei tunnu omalta. Kyseessä on kuitenkin päivä, jolloin haluan tuntea oloni upeaksi ja itse varmaksi, joten nyt ei saa arastella. 
Ja rehellisesti voin sanoa, että jo koemeikin jälkeen oloni oli upea. Koemeikin ja pikaisen paparazzisession jälkeen lähdimme kaasoni kanssa vielä meille sovittamaan hääpukuani. Halusin nähdä myös sen miltä meikki näyttää puvun kanssa. Muutenkin tässä häiden ollessa nurkan takana, on hääpukua tullut kurkittua aiempaa useammin. Pian se päivä tulee.
Milloin koemeikistä voisi pihistää? Milloin siihen kannattaa panostaa?


Missä tilanteessa sitten koemeikin voisi jättää tekemättä? Mielestäni silloin, jos sinulla on oma vakio meikkaaja. Olet varma siitä, että hän osaa tehdä meikin tyylillä, joka sinua miellyttää. Meikkaaja tuntee ihosi ja millaiset tuotteet siinä toimii parhaiten. Myös jos sinulla on vahva visio meikistä ja osaat kertoa sen selkeästi meikkaajalle, on hänen helpompi lähteä sitä rakentamaan ilman koemeikkiä.

Mielestäni koemeikkiin kannattaa panostaa silloin, jos et ole aikaisemmin käynyt ammattimeikkaajalla. Meikkaajissa on oikeasti eroja ja heillä on eri tyylejä, etkä varmasti halua pettyä hääpäivänäsi. Jos olet epävarma, millaisen meikin hääpäivänäsi haluat, on sen hahmottaminen helpompaa, kun oikeasti pääset näkemään miltä meikki sinulla näyttää. Mikäli sinun on tarkoitus ottaa boudoir -kuvia tai bride to be -kuvia, varaa kuvaus ja meikki samalle päivälle, jolloin saat koemeikistä vielä enemmän hyötyä irti.

Haluan myös painottaa, että on ihan ok vaihtaa meikkaajaa, jos siltä koemeikin jälkeen tuntuu.
Kannattiko koemeikki?


Itse olen siis täysin sitä mieltä, että koemeikki kannatti. Itse en ollut aikaisemmin käynyt ammattilaisen meikattavana ja minua jännitti, että osaako hän meikata minut niin, että näytän edelleen itseltäni. Jokaisella kun on myös meikkaamisessa se oma tyyli ja käsiala, niin osaisiko hän tehdä meikistä juuri minun näköisen. Huolet saa heittää nyt meikin osalta romukoppaan ja voin täysin luottaa siihen, että meikkini on hääpäivänä juuri niin upea kuin toivon.


Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3