HÄÄVIIKKO - PERJANTAI

Meidän ihania häitä vietettiin kesän kuumimpana päivänä reilu viikko sitten. Palataan kuitenkin vielä hetkeksi aikaan ennen rouva titteliä eli hääviikon perjantaihin.

Aamulla olotilani oli hieman sekava. En tiennyt mitä pitäisi tehdä. Nakuttelin kaasoille viestin ja johan sieltä alkoi tulla asioita ja pääsin alkuun. 

Aloin siirrellä yläkerran "häähuoneesta" tavaraa aulan puolelle ja samalla listasin pakattuna olevat tavarat. Kävin myös kaikki yläkerran kaapit läpi, ettei mitään unohdu sinne. Oma vihkisormukseni oli esimerkiksi yksi tärkeä, jota ei sopinut kaappiin unohtaa.


bridelisa


Yksi veljistäni oli tulossa auttamaan minua kukka-asetelmien teossa. Lähdin hakemaan häntä rautatieasemalta ja samalla matkalla nappasin yhden kaasoista kyytiin.

Kotiin palatessa aloimme veljeni kanssa heti tekemään kukka-asetelmia. Vaikka kukkien tekoon kuluikin useampi tunti, oli se melko rauhoittavaa. Juuri kivaa puuhaa hääpäivän aatolle. Meille tuli melkein jopa kisa siitä, kumpi saa tehdä useamman asetelman. Morsiamen oikeudella minä tein kahdeksan, veljeni kolme. Haha!

Asetelmien lisäksi sidoin heittokimpun ja valmistelin majoitushuoneisiin tulevat kukat.


juhlakukat


haapaivan aatto


Kaaso löysi itselleen myös puuhaa ja alkoi viimeistellä lautasliinoja satiininauhalla. Tulevalle aviomiehelleni ei löytynyt tekemistä ennen bestmanin sekä pakettiauton saapumista, joten hän leikkasi vielä nurmikon juhlakuntoon. Myös tyttömme lähti omiin puuhiin mummulaan.

Tampereelta tulevat kaasot sekä bestman saapuivat meille iltapäivällä. Miehet lähtivät pakettiautolla täyttämään ilmapalloja. Tässä kohtaa kaasoista huomasi, että heillä alkoi olla melko levoton olo, hommaa olisi pitänyt saada ja äkkiä. Emme siis voineet tehdä juuri mitään ennen kuin miehet olivat tulleet takaisin, sillä suurin osa tavaroista oli tarkoitus pakata miesten mukana olevaan pakettiautoon.

Ilmapallojen täyttö ei edennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta se on jo sitten oma tarinansa. Yksi kaasoista lähti viemään veljeäni juna-asemalle ja yksi miehiä pallojen kanssa auttamaan.


Juhlapaikalle!


Kolmannen kaason kanssa pakkasimme minun auton täyteen tavaraa ja suuntasimme Kielorantaan. Lopulta saimme porukan kasaan juhlapaikalle ja aloitimme tavaroiden kantamisen ja juhlatilan kuntoon laittamisen. Olin tehnyt jo aikaisemmin Kielorannan henkilökuntaa varten pohjakartan, jonka mukaan he olivat asetelleet pöydät valmiiksi. Säästyimme siis pöytien järjestelyltä ja pääsimme heti hommiin.

Huomasimme muutamia asioita juhlatilassa, joista meillä oli huomautettavaa. Mieheni otti yhteyttä jo paikalta poistuneeseen henkilökuntaan ja asiat tultiin hoitamaan kuntoon. 

Haimme vielä toisen kuorman meiltä tavaraa ja samalla iltapalaa. Bestman lähti hakemaan ruokaa ja me jäimme mieheni kanssa hetkeksi kaksin kotiin. Istuimme takapihalla ja hetken vain olimme. "Huomenna meistä tulee aviopari".

Lopulta suuntasimme takaisin juhlapaikalle. Edellisen viikon lauantaina olimme sopineet häätiimin kanssa kuka laittaa mitäkin juhlakuntoon. Mielestäni tämä toimi hyvin, eikä turhaan säheltämiseen kulunut aikaa. Lopulta juhlatila oli melko nopeasti viimeisen kuorman tulon jälkeen valmis.


bridelisa


Kaikesta organisoinnista huolimatta meillä meni melko myöhään ja päivän päätteeksi hyppäsimme vielä ulkona olleeseen porealtaaseen. 

Kun kello alkoi lähestyä puolta kolmea oli todellakin aika lähteä nukkumaan. Uhmasimme hieman tätä erillään olon perinnettä ja jäimme samalle tontille yöksi. Nukuimme kuitenkin eri taloissa, minä päärakennuksessa ja mieheni rantahuvilassa. 

Vielä viimeisenä sujautin bestmanin mukaan kirjekuoren, jonka hän antaisi seuraavana aamuna miehelleni. 

Herätyskellon laitoin 4h päähän soittamaan. Enää tämä yö. Uni tuli nopeasti, kunnes jo heräsinkin kaason koputtaessa oveen. Nyt mennään!
Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3