HETKI VIHKIMISEN JÄLKEEN - 4 VINKKIÄ HÄÄVIERAIDEN VIIHTYMISEEN

Vihkimisen jälkeen lähdimme ajamaan kohti juhlapaikkaa. Matkalla poikkesimme hieman reitiltä, jotta vieraat ehtisivät paikalle ennen meitä. 

Olimme katsoneet etukäteen yhden kuvauspaikan matkanvarrelta, jossa olisimme ottaneet muutaman kuvan meistä tuoreena avioparina. Kyseinen paikka sattui olemaan aivan täynnä ihmisiä, joten päätimme improvisoida ja ajoimme vielä lähemmäs juhlapaikkaa. Sattumalta löysimme paikan metsän siimeksestä, joka oli lähellä ajoreittiä juhlapaikalle, kuitenkin niin, ettei ohi ajava juhlaväki meitä nähnyt.


haapotrettikuvaus
Kuva: Valokuvaus Laura Heijari


Olimme sopineet yhden kaason kanssa, että hän jää viimeisenä kirkolle varmistamaan, että kaikilla on varmasti kyyti juhlapaikalle ja pääsevät liikkeelle. Kaksi muuta kaasoa olivat lähteneet heti ensimmäisenä kohti juhlapaikkaa ottamaan vieraat juhlapaikalla vastaan. Yhden kaasoista olin pyytänyt näyttämään majoittuville vieraille heidän huoneensa.

Me emme järjestäneet vieraillemme mitään varsinaista ohjelmaa, sillä odotus aika jäi todella lyhyeksi, käytännössä olemattomaksi. Olimme kuitenkin pyytäneet DJ:n paikalle heti hääjuhlan alkuun, jolloin taustamusiikki oli virittämässä häävieraita juhlatunnelmaan.

Pian saimmekin viestin kirkolta viimeisenä lähteneeltä kaasolta, että hän on pian juhlapaikalla. Olimme hyvin kerenneet jo ottamaan kuvia ja suuntasimmekin pian juhlapaikalle, jossa meidänt otettiin vastaan aplodein ja onnen toivotuksin.4 vinkkiä häävieraiden viihtymiseen hääparin odottelun ajaksi


Mikäli potrettikuvausten ajankohta on heti vihkimisen jälkeen, voi olla hyvä miettiä häävieraille jotain puuhasteltavaa odottelun lomaan. Tässä muutama vinkki, jotka olisivat häävieraana ainakin minun mieleeni;

Cocktail-/mocktail hour
Hääjuhlassa on usein pääosassa ruoka ja sitä odottaa niin vieraat kuin hääparikin. Mikäli hääparin odotus venyy yli tunnin mittaiseksi, voisi vieraita huomioita pienillä naposteltavilla ja erilaisilla juomilla. Myös mocktailit eli alkoholittomat drinkit ovat suosittuja tämän päivän häissä. Tällaisesta Mocktail -baarista pitävän niin aikuiset kuin pienempikin juhlaväki.

Lue lisää:


alkumalja

⬦ Livemusiikki
Mikä nostattaisi tehokkaammin juhlatunnelmaa kuin livemusiikki? Hääparia odotellessa voisi isomman bändin sijaan vieraita viihdyttää pienempi duo/trio. Kerää vierailta toivekappaleita ilmottautumisen yhteydessä ja kokoa niistä toivelista esiintyjille. Sama kokoonpano voi soittaa myös ruokailun aikana taustamusiikkia.

Taikuri
Enenevässä määrin häissä on mukana ulkopuolisia tahoja vastaamassa häiden ohjelmasta. Taikuri voi  juhlaväen yhteisen ohjelmanumeron lisäksi viihdyttää vieraita lähitaikuudella ennen hääparin saapumista. Yhdessä häätapahtumassa kävimme jututtamassa tyttömme kanssa yhtä taikuria ja meihin upposi niin lähitaikuus kuin isompikin ohjelmanumero.


taikuri haissaErilaiset tehtävät
Hääparia odotellessa on hyvää aikaa tehdä myös erilaisia tehtäviä. Voisiko tähän ideoida jonkin ohjelmanumeron valmistelun yhdessä häävieraiden kanssa ja varsinainen ohjelmanumero olisi myöhemmin juhlan aikana. Jos kaipaat jotain erilaista, niin klikkaa itsesi alta Jotain keltaista -hääblogiin, jossa Iira kertoi heidän häälympialaisistaan. 

Lue lisää:


Millainen ohjelma on ollut sinun mieleesi häävieraana ollessasi?


Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3