HÄÄVIERAINA LAPSET OSA 3 - HÄÄOHJELMA LAPSILLE

Meidän häät olivat todella lapselliset. Juhliimme kutsuttiin yhteensä lähes 20 lasta. Lopullinen lapsimäärä oli yhteensä kymmenen alle 12vuotiasta lasta. 

Itselleni oli erityisen tärkeää huomioida ohjelmassa myös nuorempi juhlaväki. Pienellä hinnalla ja suhteellisen pienellä vaivalla saimme toteutettua lapsille ohjelmaa, josta saimme erityiskiitoksia niin lapsilta kuin aikuisiltakin.

Lue lisää:


leikkinurkka


Häävieraana lapset osa 3 - Hääohjelma lapsille


Häissämme oli eri ikäisiä lapsia, vauvasta esiteiniin. Tämä tuli ottaa myös huomioon ohjelmaa suunniteltaessa.

Meidän juhlapaikalla oli juhlatilan välittömässä läheisyydessä erillinen naulakkotila. Koska häät olivat kesällä, luotimme siihen, että naulakkotilaa emme tule nimensä mukaiseen tarkoitukseen tarvitsemaan. Niinpä se muuttui lasten nurkaksi. 

Leikkinurkan sijainti oli täydellinen, sillä se oli erillinen tila avonaisella oviaukolla juhlatilan välittömässä läheisyydessä. Lapset olivat siis koko ajan aikuisten silmän alla, ollen kuitenkin omassa tilassaan.

Lasten nurkkaan toimme erilaisia virikkeitä lapsille. Ensimmäinen hankinta oli puuvärit ja puuhavihot, jotka bongasin hääkirpputorilta. Näiden lisäksi toimme kotoa kirjoja, palapelejä ja junaradan. Saimme työkaveriltani lainaksi myös barbeja, legoja ja muumitalon. 

Lasten nurkassa oli myös heitä varten tarjolla oma minikarkkibuffa ja pillimehuja.

Lasten nurkka oli ihan hitti ja lapset viihtyivät leikeissään ihan loppuun asti. Enkä ainakaan itse huomannut yhden yhtä kiukkukohtausta lasten toimesta.Ohjelmanumerot lapsille


Leikkinurkan lisäksi olimme suunnitellut muutaman ohjelmanumeron lapsia ajatellen. Ruokailun jälkeen siirryimme kaikki ulos seurustelemaan ja ottamaan valokuvia. Tällä välin lapsille oli ohjelmassa aarteenetsintää. Olimme edellisenä iltana piilottaneet pahvisia pikkulaatikoita juhlatilan lähiympäristöön. Kun lapsi palautti löytämänsä laatikon, sai hän valita itselleen palkinnon. Kuulemani mukaan lapset juoksentelivat ja säntäilivät pitkin pihamaata etsimässä laatikoita. Hitti siis tämäkin.

Palkinnoiksi olimme hankkineet tarroja, päiväkirjoja ja erilaisia herkkuja. Yksi päiväkirjan saanut alkoikin jo häissä kirjoittaa kirjaan salaisuuksia. 

Toinen ohjelmanumero lapsille oli lasten disco. Eli valssien jälkeen DJ kuulutti kaikki lapsen joraamaan muutaman biisin ajaksi tanssilattialle. Lapset saivat toivoa kappaleita ja lopulta tanssimme Robinin ja JVG tahdissa. 

Lasten tanssiessa heidät yllätettiin vielä karkkisateella. Eli ämpäristä heitettiin karkkia tanssilattialle. Näihin aikoihin päättyivät juhlat lasten osalta ja lapset saivat kerätä karkkeja matkaevääksi kotimatkalle.


haaohjelma


Kannattaako häihin palkata lastenvahti?


Meidän kokemuksen mukaan kyllä, ehdottomasti. Ja me palkkasimme niitä kaksin kappalein. Meidän häissä lapsia leikitti kaksi ihanaa nuorta, joille maksoimme pienen korvauksen. Heidän vastuullaan oli leikkinurkassa lasten kanssa leikkiminen, kasvomaalausten tekeminen ja lapsille suunnattujen ohjelmanumeroiden vetäminen. 

Koska meidän häissä oli panostettu lasten ohjelmaan, oli järkevää palkata siihen omat ihmiset. Näin meidän ei tarvinnut irrottaa esimerkiksi yhtä kaasoista tähän hommaan vaan he saivat keskittyä muuhun ohjelmaan ja organisointiin.

Jos kaipaat lisää vinkkejä lasten ohjelmanumeroihin, olen koonnut siihen listan aikaisempaan Häävieraana lapset -postaussarjan tekstiin.

Lue lisää:
4 kommenttia

 1. Ihanasti teillä otettu lapset huomioon! :) Meilläkin on suunnitteilla jonkinlainen aarrejahti ja puuhakirjaa yms., joskin meillä kutsuttujen joukossa on useampikin 3-5 -vuotias, joten itsenäistä juoksentelua ei voi olla samalla tavalla. Lasten disco voisi kyllä olla hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillähän siis lapset juoksentelivat yhdessä lastenvahtien kanssa ja uskon, että pienempien kanssa myös vanhemmat olivat koko ajan näköetäisyydellä :) Lasten disco oli kyllä kiva ja se veti meillä monen ikäistä mukaan tanssilattialle. Meillä noita 3-5 vuotiaita kuitenkin ehkä parhaiten viihdyttivät lelut ja kirjat, joilla pääsi leikkimään ja kasvomaalaukset. Aarteen etsintä ehkä 6-10v ehkä innostui enemmän :)

   Poista
 2. Kiva, että käsittelet tätä teemaa! Kivaa ohjelmaa olitte keksineet lapsille, ja lastenhoitajien palkkaaminen on tosi tärkeä osa kokonaisuutta. Meidän kutsuvieraslistalla on yli 40 lasta, ja heidät on erittäin tärkeää ottaa huomioon juhlaa suunnitellessa. Olemme alusta asti suunnitelleet yhden tai useamman lastenhoitajan palkkaamista. Mitä kautta te palkkasitte lastenhoitajat? Olivatko he omia tuttujanne vai löysittekö heidät kenties jonkin toimiston kuten Mannerheimin lastensuojeluliiton kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, että tykkäät! Tulevaisuudessa on vielä tulossa postauksia tähän teemaan liittyen. Ja isolla Koolla Kyllä, pitää ehdottomasti ottaa lapset huomioon, jos niitä on noin mahtava määrä kuin teillä. Tuohon lastenhoitajien tarpeeseen vaikuttaa tietysti se, minkä ikäisiä lapset ovat. Mikäli lasten iät ovat kaikkea 0-17v väliltä, suosittelen palkkaamaan ainakin kaksi hoitajaa. Näin he voivat hieman jakaantua, sillä ihan samat asiat ei välttämättä viihdytä alle kouluikäistä ja vähän isompaa.

   Me palkkasimme lastenhoitajiksi tutun reippaat nuoret :)

   Poista

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3