KAASOJEN MEKOT - UUTTA JA KÄYTETTYÄ

Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.


Morsiamen tärkeänä tukipilarina hääpäivänä ja hääsuunnittelun aikana toimivat kaasot. 

Kaasojen pukeutuminen on asia, josta usein keskustellaan jo kauan ennen varsinaista juhlapäivää. Saako kaasot vapaat kädet vai määrittääkö hääpari pukeutumista? Pukeutuuko kaasot samanlaisiin mekkoihin vai yhdistääkö pukeutumista tietty väri? Kuka kustantaa mekot? Ainakin näistä asioista kannattaa kaasojen kanssa keskustella hyvissä ajoin.
Kaasojen mekot


Meidän häissä emme lähteneet rajaamaan kaasojen pukeutumista. Halusin, että jokainen heistä saa pukeutua juuri siten kun heistä parhaalta tuntuu. Yksi kaasoista on myös päästä varpaisiin kirppisihminen. Halusin tarjota myös hänelle mahdollisuuden hankkia mekkonsa hänelle ominaisimmalla tavalla.

Minulle kaasojen yhtenäinen pukeutuminen ei ollut millään lailla tärkeä asia. En uskonut sen vaikuttavan siihen, millainen hääpäivämme tulee olemaan. Vaikka annoin kaasoille vapaat kädet, he keskenään linjasivat jotain yhteneväisyyksiä. Lopulta mekkoja yhdisti niiden pituus ja värimaailma oli punaisen eri sävyjä.

Lisäksi kaasoille tilattiin rannekukat. Niihin suunniteltiin värit mekkojen mukaan eli vaaleammat puvut saivat rinnalle viininpunaista ja viininpunainen hempeämpää vaaleanpunaista.

Mekkojen hankinta


Mekkojen hankinnan jätimme kaasojen vastuulle. Kaksi puvuista löytyivät uutena ja yksi käytettynä.

Vaaleanpunaisen mekon kaasoni hankki käytettynä. Itse asiassa kyseisessä puvussa kaasoni oli jo yhdet häät juhlinut ja puku sopi täydellisesti myös kaason tehtävässä olevalle. Puku jatkaa tarinaansa ja siirtyi häiden jälkeen edelleen seuraavalle juhlijalle.

Mikäli sinua kiinnostaa millaisia ihania löytöjä kirppareilta voi tehdä, hyppää Instagramissa kaasoni matkaan ja ota seurantaan tili Junkrella

Viininpunainen mekko löytyi *Bubbleroomin valikoimasta. Bubbleroomista löytää pukuja morsian ja koko juhlaväki. Bubbleroomista löydät myös kenkiä, asusteita, koruja ja huntuja. Viininpunainen mekko on Goddivan mallistoa ja on nimeltään *Halterneck Chiffon maxi dress. Mekkoa on saatavilla seitsemässä eri värissä.

Lilan värinen mekko löytyi saman liikkeen valikoimasta kuin oma pukuni eli Zazabellasta. Zazabellan valikoima on laaja. Kuudesta myymälästä ja verkkokaupasta löytää juhlavaatetta Bubbleroomin tavoin niin morsian, kaaso kuin juhlavieraskin.

Zazabellan valikoimasta tätä mekkoa ei löydy enää tuossa lilan sävyssä, mutta navyn, korallin ja mustan sävyissä löytyy. Kurkkaa lisää Zazabellan iltapukuja tästä.Kuka kustantaa mekot?

Myös mekkojen kustannuksista tulee keskustella kaasojen kanssa, jotta mahdollisilta väärinymmärryksiltä ja erimielisyyksiltä vältytään.

Oma mielipiteeni on, että mikäli hääpari antaa tiukkoja ehtoja puvuille, tulee heidän osallistua kustannuksiin tai maksaa ne kokonaan. Olisi väärin maksatuttaa kaasoilla puvut, joita eivät välttämättä hääjuhlan jälkeen tule käyttämään.

Me emme osallistuneet kaasojen mekkokustannuksiin lainkaan. Halusin, että kaasot voivat tehdä hankinnan oman maun mukaisesti, jolloin puvusta voi tulla vaikka heidän luotto mekko tulevaisuuden juhlia varten. Tällöin mekko on myös heille järkevämpi sijoitus, kun se ei ole vain tätä yhtä juhlaa varten hankittu.

Oliko teidän kaasoilla samanlaiset puvut vai yhdistikö jokin muu asia kaasojen pukeutumista?


Kuvat: Valokuvaus Laura Heijari


*Postaus sisältää affiliate- eli mainoslinkkejä ja ne on merkitty *-merkillä. Linkkien klikkaaminen ei tuo sinulle ylimääräisiä kuluja eikä minulle tuloja. Voit rauhassa tutustua valikoimaan ja tuotteisiin. Mikäli päädyt tekemään ostoksia linkkien kautta, saan siitä pienen komission. Komissioiden avulla ylläpidän ja kehitän tätä blogia.

2 kommenttia

  1. Mielelläni haluun antaa kaikille kaasoilleni mahdollisuuden pukeutua juuri niin kuin he haluaa. Yksi kaasoistani ilmoitti tiedustellessani asua, että hän pukeutuu tummaan pukuun ja solmioon. Siis tietenkin tiedän hänen tyylinsä enkä olettanutkaan hänen pukeutuvan mekkoon, mutta silti päässä vilahti ajatus et näyttääkö hän liikaa sit bestmanilta, jos muut kaasot on mekoissa..ja varovasti ehdotin esim jakkupukua tms. En kuitenkaan koe, että voisin kieltää häneltä tummaan pukuun pukeutumisen ja haluan jokaisen kaason tuntevan olonsa hyväksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisiko koko häätiimillä olla joku yhteinen tekijä, jos kaasoille keskenään on vaikea sellaista kehitellä? Vaikka kuka sitä sanoo, että sellaista edes tarvitsisi olla. Tuli mieleeni, että esimerkiksi vieheet näyttää myös naisilla kauniilta :) Tällöin naisilla olisi kuitenkin hyvä olla mekko, jossa on olkaimet. Olkaimettomaan sitä on hieman hankala saada nätisti pysymään. Tuli meinaan testattua Jyväskylä Bridal Fairissa Metallipäät Menee Naimisiin -blogin Sannan kanssa. :'D

      Poista

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3