HÄÄMATKALLE LAPPIIN

Meidän häämatkan suunnittelu alkoi hyvissä ajoin hääsuunnittelun aikana. Se ei kuitenkaan ollut meille itsestäänselvyys. Pohdimme matkan pituutta, matkakohdetta ja ajankohtaa. Näiden pohdintojen lisäksi suunnitelmiin vaikutti myös tyttäremme. Lopulta pohdinnoissa oli kaksi vaihtoehtoa. Joko lyhyt lemmenloma kaksin tai hieman pidempi koko perheen matka.

Olimme tehneet edellisenä kesänä reissun Rukalle, josta nautimme kovasti. Meillä ei myöskään ollut kovaa hinkua lähteä kauas kohti lämpimiä hiekkarantoja. Lopulta päädyimme ratkaisuun lähteä koko perheen kesken Leville.Häämatkalle Lappiin

Halusimme lähteä häämatkalle heti häiden jälkeen. Ja se oli kyllä oikea päätös. Vaikka oletuksena voisi luulla, että häämatka lapsen kanssa ei tunnu häämatkalta, meille se tuntui juuri meidän näköiseltä häämatkalta. Paikkana Levi oli toimiva, koska siellä oli runsaasti aktiviteetteja ja palvelut lähellä.

Olimme reissussa maanantaista lauantaihin. Matka olisi voinut olla hieman pidempi, mutta meillä arki tuli vastaan eikä pidemmälle lomalle ollut mahdollisuutta. Kuusi päivää oli kuitenkin ihan riittävä. Ehdimme hyvin rentoutumaan, samoilemaan metsissä ja harrastamaan erilaisia aktiviteetteja.

Majoitus kelohuvilassa

Majoituksen etsiminen ja varaaminen oli täysin mieheni vastuulla. Olin todella tyytyväinen paikkaan jossa majoituimme. Eihän se ole Lapin matka, jos et majoitu kelojen keskellä.  Maanantain ja tiistain välisenä yönä saavuille kelohuvilaan, Levinpesään

Huvilan takana virtaa joki, jossa muu perhe kävi loman aikana rohkeina kastautumassa. Itse kannustin ja kuvasin heidän ilmeitä rannalla, kun he pulahtivat jääkylmään veteen. Huvila sijaitsi lähellä Levin keskustaa, kuitenkin niin, että olimme metsän rauhassa.  
Levinpesä BKatso lisää huvilasta kuvia täältä.

Aktiviteetit

Ensimmäiset kaksi päivää meillä meni ihmetellessä, levätessä ja alueeseen tutustuessa. Mieheni on hurahtanut maastopyöräilyyn ja tarkoitus oli lähteä koko perhe pyöräilemään. Levillä ei kuitenkaan ollut vuokrattavana pyörään lastenistuinta, joten mies sai pyöräillä yksin. Olisi pitänyt varmistella tämä etukäteen ja ottaa kotoa oma istuin mukaan.

Itselleni kaikkein tärkein aktiviteetti oli lähteä patikoimaan. Huiputimmekin Levin lisäksi viereisen Kätkätunturin. Pieni tyttömmekin käveli lähes koko 5h reissun, jyrkimpiä nousuja ja laskuja lukuunottamatta. Kova mimmi! Se on kyllä niin mahtava tunne, kun kipuat tunturin huipulle katselemaan sieltä aukeavaa maisemaa ja syömään eväitä. Kätkätunturissa napsin myös meidän sormuskuvat, jotka unohtui ihan täysin hääjuhlan aikana. Toisaalta olen tästä unohduksesta iloinen, sillä kuvista tuli aika kivoja.


Tästä alkoi rykimäpolku, jossa tutustuttiin jossain määrin häämatkan teemaan sopivasti suvunjatkamisen saloihin, tällä kertaa kuitenkin eläinten.Näkymä Kätkätunturilta Leville
Ulkoilma-aktiviteettien lisäksi kävimme kylpylässä ja itse kävin rentoutumassa 1,5h kasvo- ja vartalohoidossa. Lisäksi nautimme tietysti pohjoisen herkkuja eli paikallisista raaka-aineista valmistettuja ruokia. Suositus NiliPorolle, jossa nautimme useampana päivänä todella maittavaa ruokaa. 


Häämatkalle kohdennetut häälahjat


Meillä oli hääkutsun mukana hääinfo, johon olimme liittäneet hääparin muistamisesta infoa. Olimme kasanneet listan häämatkan aktiviteeteista hintoineen, joihin vieraat saivat halutessaan kohdentaa haluamansa summan. Suurin osa vieraista ei kohdentanut muistamistaan erityisesti johonkin tiettyyn aktiviteettiin tai hankintaan, mutta muutama kyllä! Vieraat halusivat meille mahdollistaa muun muassa kuksat kaiverruksilla, kylpylässä ja hieronnassa käynnit, retkieväät ja lasilliset kuohuvaa!

Lue lisää: 


Kuksat, lempinimillä tottakai!

Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3