HUOMENLAHJAKUVAUS

Huomenlahjaksi kutsutaan puolisoiden toisilleen antamia lahjoja ensimmäisen kerran avioparina. Usein nämä annetaan hääpäivän jälkeisenä aamuna. Kuten monessa häihin ja avioliiton solmimiseen liittyvissä asioissa, myös tällä on ollut erilaisia merkityksiä historiassa. Huomenlahjan tarkoituksena on ollut turvata morsiamen toimeentulo, mikäli puoliso menehtyy. Muutama sata vuotta sitten se oli jopa lain edellyttämä asia.

Tänä päivänä merkitys on tietysti ihan toinen. Itse halusin vilpittömästi ilahduttaa puolisoani ja osoittaa syvää luottamusta. Tietysti huomenlahjat myös muistuttavat meitä ihanasta hääjuhlasta ja häiden jälkeisestä aamusta, jolloin lahjat toisillemme annoimme. Minä päätin antaa miehelleni lahjakkaan valokuvaajan minusta ottamia kuvia.


Kuva: Emmi Koski/Studio Copper

Huomenlahjakuvaus

Huomenlahjakuvauksessa eli boudoirkuvauksessa kuvattavasta otetaan enemmän tai vähemmän sensuelleja kuvia. Ihan mikä kuvattavasta tuntuu hyvältä ja luonnolliselta. Tarkoituksena on korostaa kuvattavan parhaita puolia ja monelle kuvaus itsessään ja valmiit kuvat ovat todella voimaannuttavia. Kuvat onkin usein lahja molemmille osapuolille.

Itse olen häiden ja bloggaamisen myötä ollut paljon kuvattavana ja olen huomannut tämän kohottaneen itseluottamustani sekä tyytyväisyyttä itseeni. En ole ikinä ollut erityisen epävarma omasta itsestäni tai ulkonäöstäni. Olen kuitenkin nainen, jolle tulee myös niitä epävarmuuden hetkiä. Näiden kokemusten myötä, suosittelen ihan jokaista ihmistä käymään ammattilaisen kuvattavana. Oli ne sitten yksin kuvia, pari- tai perhekuvia tai sitten boudoirkuvia.

Huomenlahjakuvaus oli myös hyvä syy hankkia itselleni uudet laadukkaat alusvaatteet. Mikäli satut liikkumaan täällä Hämeenlinnan suunnalla, suosittelen lämpimästi alusasuliike Siroa. Sain todella miellyttävää ja ammattitaitoista palvelua heillä.

Nappasin kuvaukseen mukaan myös pitkät helmet, läpikuultavan mustan kauluspaidan sekä mieheni kaulakorun. Hän ei tainnut huomata korun hetkellistä katoamista ollenkaan.


Kuva Emmi Koski/Studio Copper

Miltä tuntui olla kuvattavana vieraan ihmisen edessä vähissä vaatteissa?

Oikeastaan todella hyvältä, enkä jännittänyt juuri ollenkaan. Kuvaajana toimi, tällä hetkellä Sastamalassa sijaitsevan Studio Copperin Emmi Koski. Emmin kameran eteen päädyin rakkaan ystäväni suosituksesta. Seurasin Emmiä aktiivisesti Instagramissa. Uskon tämän lisänneen rentouden tunnetta, kun jollain tasolla jo hieman tunsin kuvaajan. Tietysti kuvaajalla ja hänen olemisella kuvaustilanteessa on myös iso vaikutus kuvattavan fiilikseen. 

Itselleni tärkeitä asioita kuvaustilanteessa oli se, että minua ohjattiin tarpeeksi erilaisiin asentoihin ja ilmeisiin. Ihmisellä, joka ei usein ole kameran edessä ollut, tulee varmasti helposti tunne, että miten tässä nyt pitäisi olla. Vaikka kuvattavana oleminen ei ollutkaan itselleni vierasta, tämän tyyppinen kuvaus oli.

Iso suositus siis minulta Emmille! <3


Mitä te olette antaneet toisillenne huomenlahjoiksi?Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3