KUKKIEN SPRAYVÄRJÄYS - WORKSHOP


Pääsin Kukkatalo Kouhian Elinan opastuksella kokeilemaan kukkien värjäämistä. Olin todella innoissani, että pääsen jälleen kokeilemaan jotain uutta kukkien parissa.

Workshopissa pääsin testaamaan ruusujen, neilikoiden ja orkidean värjäämistä spraymaalilla. Värjääminen oli helppoa ja nopeaa. Muutama kukka meni kuitenkin harjoittelussa, jotta sain kukkaan tasaisen ja roiskeettoman värin.


bridelisa haablogi


haablogi


haablogi


haakukat


Kukat värjäsimme vesipohjaisella kukkamaalilla. Väreinä käytimme sinisen, violetin ja punaisen eri sävyjä. Oma lempparini oli hieman persikkaan taittava vaaleanpunainen. Monivärjätyistä ruusuista tuli myös ihania Frozen-henkisiä kukkia. Mikä ihana yllätys vietäväksi jollekin pienelle Frozen -fanille.

Myös Metallipäät menee naimisiin -blogin Sanna on kokeillut kukkien värjäämistä. Kurkkaa Sannan mustat ruusut TÄSTÄ.


haablogi


Kun maali kukissa oli kuivunut, aloimme suunnitella niistä muutamia erilaisia vieheitä. Itse tein vieheet neilikasta sekä orkideasta. Vieheissä käytimme värjättyjen kukkien lisäksi helminauhaa. Helminauhan avulla vieheistä tulee ihanan tyttömäisiä. Toisesta tekemästäni vieheestä tuli aivan äitini näköinen. Ehkäpä meidän häissä äitini ja anoppini saa asujaan koristamaan kukkavieheet.


haablogi


haablogi


Neilikasta tehty viehe oli suhteellisen yksinkertainen tehdä. Viehe kasattiin rautalangan, kukkateipin ja satiininauhan avulla. Kukkien sekaan sujautettiin vielä vieheneula, jolla viehe kiinnitetään vaatteeseen. Joidenkin kukkien, kuten neilikan kohdalla voitaisiin käyttää myös tavallista, isoa hakaneulaa vieheneulan sijaan.

Toiseen vieheeseen kukat ja helminauha kiinnitettiin kukkaliimalla. Vieheiden kasaaminen kukkaliiman avulla vaatii tarkkuutta, kiireettömyyttä ja vakaita käsiä. Jokaisen liimauksen välillä tulee odottaa, jotta liima on ehtinyt kuivua, kunnes vieheen tekoa pääsee jatkamaan.

Lopputulokseen olen ihan älyttömän tyytyväinen. Minä niin rakastan noiden kukkien kanssa näpertelyä. Sain myös Elinalta kehut, ihan kuin olisi ennenkin olleet kukat käsittelyssä.

Innostuksissani ostin hääkirpputorilta vieheneuloja, joten ehkäpä tulee vielä kotonakin harjoiteltua vieheiden tekoa.


riikkacouture


Kirjoitin kukkien värjäämisestä myös Häät.fi sivustolle. Tekstissä pureudun tarkemmin siihen, miten kukkia  värjätään, mitä kukkia voidaan värjätä ja voidaanko värjättyjä kukkia käyttää hääkukissa.

Lue lisää:
 Häät.fi: Väriteeman mukaiset hääkukat värjäämällä

Kukkien värjäämisen lisäksi keskustelimme Elinan kanssa hääkukkien ekologisuudesta. Voiko hääkukat olla ekologisia? Millaisia valintoja voi hääkukkien suhteen tehdä, jos ekologisuus on itselle tärkeä arvo, jonka haluaa näkyvän myös hääkukkien suunnittelussa ja toteutuksessa.

Lue lisää:
NÄILLÄ VALINNOILLA VOIT VAIKUTTAA HÄÄKUKKIEN EKOLOGISUUTEENEi kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3