TERVETULOA MEIDÄN JUHLIIN OSA 2 - HÄÄINFO


Meillä oli useampi vieraille infottava asia, jotka oli hyvä saada heille kutsun yhteydessä tiedoksi. Paras ratkaisu tähän oli erillinen hääinfo, jotta varsinainen kutsu säilyi tyylikkäänä.

Itselläni loppui luovuus infojen kohdalla kokonaan ja lopulta päädyimme niinkin yksinkertaiseen kuin infon tulostamiseen paperille. Palstoitimme tekstin ja tulostimme vaakaan, jotta saimme siitä taitettua pienen vihkosen.

Ripaus tyylikkyttä kuitenkin piti infoonkin saada ja harmaan kutsun kanssa sopi hyvin yhteen hopeinen helmiäispaperi.


hääkutsu


Millaista tietoa hääinfoon voi laittaa?


Infossa ehkä tärkeimmät tiedot olivat vastauspyyntö ja yhteystiedot, jotta vieraat osaavat ilmoittaa tulostaan tai mahdollisesta estymisestään sekä erityisruokavalioista ja allergioista.

Kerroimme vieraille myös mahdollisuudesta majoittua juhlapaikalla. Kielorannassa on useampia eri tyyppisiä ja -hintaisia majoitusvaihtoehtoja, joten majoitusinfo haukkasi jo suhteellisen ison lohkon infosta. 

Majoituksen lisäksi kirjoitimme muutaman lauseen lapsista ja esitimme toiveen, että juhlamme jatkuvat aikuisten kesken klo 21 alkaen.

Lapset ovat tervetulleita hääjuhlaamme ja heille on järjestetty myös omaa ohjelmaa. Klo 21 alkaen toivomme, että juhlamme jatkuvat aikuisten kesken.

Infoon useimmiten laitetaan myös jotakin mahdollisesta hääparin muistamisesta. Me kasasimme osiosta hieman perinteisestä lahjalistasta poikkeavan.


Hääparin muistaminen 


Tämä on osio, joka saattaa herättää erilaisia, niin negatiivisia kuin positiivisia tunteita kutsun saajassa.

Joku saattaa olla sitä mieltä, että perinteinen erilaisia tavaroita sisältävä lahjalista on se oikea ja perinteinen. Pareille, joilla on pitkä yhteiselo takana, voi lahjalistan laatiminen olla haastavaa, sillä kotoa löytyy jos vaikka ja mitä tavaraa eikä lisää haluta missään nimessä.

Rahan pyytäminen esimerkiksi häämatkakassaan tai muuta yhteistä unelmaa varten on varsin yleistä tänä päivänä. Ihmiset lähes poikkeuksetta kipuilevat sen kanssa miten muotoilevat tämän pyynnön vieraille. Miten esittää tällainen toive niin, että vieras ei ajattele esimerkiksi, että juhlat kustannetaan heidän pussistaan?

Me ratkaisimme asian seuraavasti;

Mikäli haluatte meitä muistaa, toivoisimme tavaran sijaan erilaisia elämyslahjoja, joka mahdollistaisi meille yhteistä aikaa toistemme kanssa. Olemme kuitenkin innoissamme myös siitä, mikäli teillä on mielessä jokin juuri meille sopiva lahja.
Lähdelle häämatkalle Lappiin. Mikäli haluatte osoittaa muistamiset häämatkakassaamme, olemme keränneet listan aktiviteeteista ja muista asioista, joita aiomme siellä toteuttaa. Mikäli haluat kohdentaa muistamisesi johonkin listalla olevaan, kerro siitä meille tai kirjoita tilisiirron viestikenttään. Listan löydät hääinfon viimeiseltä sivulta.





hääkutsu


Mitä mieltä sinä olet, voiko hääpari pyytää rahaa lahjaksi vai oletko perinteisen lahjalistan kannalla? Mitä mieltä olet tästä meidän lahjalistavariaatiosta?


6 kommenttia

  1. Tuo teidän tapa ilmoittaa mahdollisesta häälahjasta toimii mielestäni tosi kivasti 😊 vieraat näkevät ihan konkreettisesti, että mitä aiotte rahoilla tehdä ja kaikki löytävät varmasti omalle tilipussille sopivan lahjan tuosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä asia meillä oli myös taustalla, että jokaiselle kukkarolle löytyy sopiva lahja. Ihmisillä saattaa olla paljon ajatuksia myös siitä, millainen summa on ok häälahjaksi. Joidenkin mielestä 50e, kun taas toisten mielestä häälahjaksi tulisi antaa satasia. Tämä toivottavasti madaltaa kynnystä muistaa hääparia myös pienemmällä, omaan kukkaroon sopivalla summalla. :)

      Poista
  2. Muistan itsekin joskus muutama vuosi sitten lukeneeni tuosta, että vieraat "sponsoroivat" tietyt puuhat ja jutut häämatkalla. Kiva ajatus, mutta mielestäni on kyllä ihan yhtä ok pyytää puhtaasti rahaa, ja kaikenlainen kiemurtelu runoilun muodossa on mielestäni ihan turhaa.

    Esimerkiksi rippilahjaksi on ihan ok pyytää rahaa, miksi ei sitten häälahjaksi? Mua henkilökohtaisesti ärsyttää se, että ostetaan väkisin tavaraa, vaikka erikseen pyydetään aineettomia lahjoja tai rahaa. Kuitenkin pahimmassa tapauksessa se kolmas ja neljäs vedenkeitin tai väärän värinen petivaatesetti lähtevät suoraan myyntiin häiden jälkeen, ketä se muka ilahduttaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, hyvä kysymys! Miksi rippilahjaksi on ok pyytää rahaa, mutta häälahjaksi ei?

      Itse ajattelen, että tämä juontaa juurensa siitä, että aikoinaan hääpari on muuttanut saman katon alle vasta häiden jälkeen, jolloin kaikenlaista tavaraa on tarvittu. Ja tästä on muodostunut perinne tavaralahjoista, joita ehkä vanhempi juhlaväki haluaa edelleen ostaa. Uskon, että nuoremmalle väelle rahalahja onkin ihan yhtä ok niin häissä kuin rippille päästessä :)

      Poista
  3. Mietin vaan että mitäs sitten kun tilillä näkyy viisi siirtoa summalle 100e ja viestinä 'kuksa kummallekin'. Onko teillä sitten viisi paria kuksia vai käytättekö rahat muuhun, mihin lahjan antaja ei niitä osoittanut (joka olisi tietysti fiksua mutta omasta mielestä tuntuisi kuitenkin tavallaan kököltä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti! Isommissa juhlissa olisi varmasti ollut järkevää toteuttaa lahjalista toisella tapaa, jolloin on suurempi riski sille, että useampi haluaisi juuri tähän lahjarahan osoittaa. Meidän häät ovat vierasmäärältään kuitenkin suhteellisen pienet ja olen kyllä yllättynyt mikäli esimerkiksi viisi pariskuntaa päätyisivät kaikki samaan lahjaan. Olemme kuitenkin toivoneet myös elämyslahjoja ja muuta. Ja 50e hintainen kuksa on vielä melko perus, joten jestas miten hienot kuksat me saataisiin esimerkiksi sadalla eurolla <3

      Poista

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3