5 SYYTÄ MIKSI HÄIHIN KANNATTAA PALKATA DJ

Olen aikaisemmin kirjoittanut tänne blogiin siitä, millä perusteilla päätimme palkata hääjuhlaamme DJ:n. Netistä en silloin löytänyt juurikaan ihmisten kokemuksia häistä, joissa on ollut DJ, joten ihan satavarmoja emme valinnastamme olleet.

Lue lisää:
HÄÄJUHLAN MUSIIKKI - BÄNDI VAI DJ?

Sujuiko kaikki odotustemme mukaisesti? Harmittaako jälkeen päin, ettei livemusiikkia ollut? Ennen kaikkea, kannattiko häihin palkata DJ?

Otsikkokin sen jo kertoo, me todellakin suosittelemme palkkaamaan häihin ammattitaitoisen DJ!


dj häihin

5 syytä miksi häihin kannattaa palkata DJ?


Meidän häihin DJ oli ihan täyden kympin valinta. Tässä 5 syytä, miksi teidänkin kannattaa valita DJ.

1. Oikeanlainen musiikki pitää tunnelmaa yllä
Ammattitaitoinen DJ osaa lukea ihmisiä ja heidän käyttäytymistään. Hän osaa arvioida, milloin soitetaan rauhallisempaa musiikkia ja milloin juhlaväki kaipaa vipattaville tanssijaloille sopivaa tahtia. 

Me kasasimme DJ:lle etukäteen biisilistan, jonka avulla DJ tunnisti täydellisesti musiikkityylit, joita hääjuhlassa halusimme soitettavan. Laitoimme listaan myös sellaisia biisejä, jotka ovat merkityksellisiä meille ja juhlaväelle. Musiikilla pystyimme huomioimaan myös vieraita henkilökohtaisesti, joka muutoin hääjuhlan aikana oli ajoittain hankalaa. Oli ihan mahtavaa huomata ystävien ryntäys tanssilattialle, kun kaiuttimista alkoi soida se "meidän biisi"!

2. DJ hoitaa musiikin koko hääjuhlan ajan
Hääjuhlassa musiikkia on hyvä olla aivan alusta sinne pikkutunneille asti. DJ voi aloittaa soittamisen jo ruokailun taustamusiikista ja jatkaa häätansseista ja valsseista niihin loppuillan discojytiin. 

Koska musiikkipuolen hoitamiseen on palkattu ihminen, ei tähän tehtävään tarvitse irroittaa ketään häätiimin jäsenistä. DJ pystyy myös pitämään taukonsa siten, että musiikki ei lainkaan katkea eli niihin kohtiin ei tarvitse olla keksimässä mitään ohjelmaa.

3. DJ voi toimia juontoapuna
Sovittaessa DJ voi juontaa osan hääjuhlasta tai tehdä erilaisia kuulutuksia. 

Meidän hääjuhlassa oli yhtenä ohjelmanumerona lasten disco, jonka DJ hoiti upeasti, vaikka emme tällaisesta olleet edes sopineet. Hän osasi valita oikeat biisit ja sai lapset mukaan tanssimaan. Lapset saivat myös vihiä discon päättävästä karkkisateesta.

4. Toiveiden toteuttaminen käy helpommin DJ:ltä kuin orkesterilta
DJ biisilistat ovat nykytekniikan puitteissa lähes loputtomat. Toisin kuin bändi, hän pystyy toteuttamaan lähes toiveen kuin toiveen.

Itse kuulun siihen kastiin, joka tykkää käydä tekemässä toiveita soitettavien biisien suhteen. Tiesin myös vieraissa olevan sellaisia henkilöitä. Jos me pystyimme musiikin avulla huomioimaan vieraita, niin samalla tavalla he pystyivät huomioimaan meitä. Itse sain tanssia useammankin juuri minua varten toivotun biisin ja jalalla laitettiinkin koreasti niin Opuksen Live is Lifen kuin Cascadankin tahdissa.

5. DJ voi usein tuoda mukanaan myös tila- ja discovalaisimia
Meillä tilavalaisimet korvasivat lähes kaikki juhlapaikan koristelut ja tila näytti upealta! DJ palkkaamisen myötä voi ehkäpä pienentää hieman koristelubudjettia.

Jos illalla haluaa juhliin kunnon discomeininkiä niin ainakin meidän DJ:ltä olisi saanut myös savukoneen vuokrattua. Mahdollisuuksia on siis monia.

Jos päätätte palkata häihinne DJ, niin käy lukemassa myös Hashtag Häät -blogin Ellin teksti, jossa hän on haastatellut DJ Antti Ruotoistenmäkeä.

Lue lisää:

Oletko ollut vieraana häissä, joissa oli DJ? Vai oletteko palkanneet omiin häihinne DJ vastaamaan musiikista? Kerro kokemuksesi kommenteissa!Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3