VOIKO HÄÄMATKA ONNISTUA LASTEN KANSSA?

Postaus toteutettu yhteistyössä Häät-lehden ja Häät-blogiyhteisön kanssa

Kuva: Tanja Hakala


Kuuluuko häämatkan olla pelkkää hääparin kuhertelua kahden jossain ihanassa rantalomakohteessa kaukana kotoa? Jos hääparilla on lapsia, onnistuuko heidän lähteä tällaiselle matkalle? Vai kuuluuko tällaisen parin edes lähteä häämatkalle? Suoraan juhlista vaan arkea suorittamaanko?

Nykypäivänä ei ole tavatonta tai harvinaista, että pariskunta avioituu vasta lasten syntymän jälkeen. Me olemme yksi esimerkki siitä. Ja me lähdimme häämatkalle. Koko perhe.


Voiko häämatka onnistua yhdessä lasten kanssa?


Kokemuksesta tiedän, että kyllä, häämatka onnistuu lapsen kanssa.

Minusta on ihan huikeeta, että vuoden 2020 ensimmäisessä Häät-lehdessä on otettu tämä aihe käsittelyyn. Jos It's A Match -hääblogin Kiira on tuntenut olevansa vääränlainen tässä skenessä oman suorapuheisuutensa, rehellisyytensä ja joitakin ihmisiä ehkä inhottavan realismisuutensa vuoksi, niin minä olen kokenut sitä tämän yltiö "lapsellisuuteni" vuoksi. Mutta kuten Kiirakin sen totesi, emme ole vääränlaisia vaan jokainen erilaisia ja omanlaisia.
Ja tässä asiassa pätee täysin sama asia. Ei ole oikeanlaista häämatkaa, vaikka tietynlainen saattaa valtaväestön mielikuvissa ollakin. Jokainen tekee omanlaisensa häämatkan. 

Olen aikaisemmin kirjottanut blogiin tekstin, jossa käsittelin tätä aihetta. Ja ajatukseni ovat edelleen häämatkan jälkeenkin samanlaiset. Häämatkan onnistumisessa on keskiössä se mitä häämatkalta odottaa ja millaisella asenteella sinne lähtee. Ihan kaikki samanlaiset asiat eivät onnistu lasten kanssa, mitkä taas kaksin onnistuisi.

Lue lisää:

Meille häämatkastamme teki häämatkan erityisesti se, että lähdimme sinne heti häiden jälkeen. Koko häämatkan ajan meillä pysyi tietynlainen juhlafiilis yllä ja lapsen mukana olosta huolimatta välillämme oli vasta avioituineen parin kihelmöintiä. 

Tämä on mielestäni asia, joka jokaisen hääparin tulee puntaroida. Saako matkalle samanlaisen häämatkafiiliksen silloin, jos matkalle lähtee vasta myöhemmin? Vai täytyykö häämatkafiiliksen takaamiseksi reissuun lähteä heti häiden jälkeen? Onko tällainen häämatkafiilis edes tarpeellinen vai onko tärkeämpää päästä yhdessä matkustamaan ja nauttimaan ajasta toisen kanssa?

Me matkasimme kotimaassa ja tulen varmasti jakamaan omat vinkkini siihen aiheeseen myöhemmin. Jos teitä kiinnostaa lähteä häämatkalle lasten kanssa esimerkiksi Kreikkaan, suosittelen lukaisemaan vinkit siihen Häät-lehden artikkelista. Artikkelista löytyy muun muassa tärppejä lasten viihtymiseen lentokoneessa ja vinkkejä siihen, miten koko perheen lomaan saadaan lisättyä hivenen romantiikkaa.

Huolimatta siitä, lähdettekö reissuun kahden tai isommalla päälukemalla, toivotan teille ihanaa häämatkaa! 

Ja hei postaus sisälsi aika monta kysymysmerkillä varustettua lausetta. Kerro ihmeessä mitä ajatuksia sulla niistä heräsi!


Ps. Lisää sneak peekeja uudesta Häät-lehdestä löydät muistakin Häät-blogiyhteisön blogeista ja Häät.fistä;
Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3