MORSIAMEN LOOK - KUINKA PALJON HÄÄPÄIVÄNÄ TULEE VARATA AIKAA PUKEUTUMISEEN?

merenneito haapuku


Ihanaa! Nyt pääsen vihdoin esittelemään teille hääpukuni ja koko hääpäivän lookini. Blogia ja blogin Instagram -tiliä seuranneet, ovat jo muutamia paljastuksia saaneetkin, mutta nyt paljastetaan kaikki.

Hääpukuni löytyi Tampereen Zazabellasta. Puku on Morilee by Madeline Gardner 5464. Ihastuin pukuun välittömästi, ennen kuin olin saanut sitä edes päälleni. Mielessäni oli alusta asti ollut pitsinen merenneitomallinen puku ja sehän se sitten lopulta oli. Rakastan pukuani.

Pukuun ei tarvinnut tehdä isompia muutostöitä. Lähinnä vain pientä viilausta, jotta puku istuisi täydellisesti. Puvusta lyhennettiin olkaimia, avattiin hieman saumoja lantiolta ja helmaa lyhennettiin edestä. Aika vähällä siis päästiin. Pukuni muokkasi Ateljé Eini

Lue lisää:


bridelisa


morsian


Huntu oli ensimmäinen hankinta asukokonaisuudesta. Huntu tarttui mukaani jo alkusyksystä 2018, kun hain yhdeltä vuoden 2018 vuoden morsiamelta hunnun lisäksi pahviboxeja sekä pöytänumerot. Ja täysin pelkästään hakemisen vaivalla. Hääkirppareilta voi tehdä oikeasti upeita löytöjä!

Lue lisää:

Huntu oli pitkään kaapissani sillä ajatuksella, että saa nyt nähdä käytänkö sitä lainkaan. Kun sain pukuni kotiin, halusin heti kokeilla myös huntua sen kanssa. Ja se sopi pitsineen kaikkineen täydellisesti. Halusin ehdottomasti käyttää huntua hääpäivänä. Se täydensi puvun ja sai aikaan todellisen morsian fiiliksen.

Huntu oli jonkin verran omaan makuuni liian pitkä. Huntua lyhennettiin ja lopulta pituutta hunnulle jäi 2,5m.


morilee


morilee


Asusteet olivat sellainen asia, jota mietin pitkään. Haluanko mitään koruja, haluanko hiuksiini upean kampauksen lisäksi mitään. Kaipaako pukuni asusteita, sillä se on itsessään jo näyttävä?

Minulla on tallessa äitini vanha koru, jota hän on pitänyt omissa häissään. Ajattelin, että jos jonkun kaulakorun laitan niin sen. Lopulta päädyin siihen, että ostan vain yksinkertaiset korvakorut ja kaulan jätän ilman korua. Ostin simppelit helmikorvakorut, jotka sopivat pukuuni mielestäni täydellisesti.

Hiukset päädyin jättämään ilman koristeita, kunnes... Vein pukuni ja huntuni ompelijalle muokattavaksi. Hunnun otti käsittelyyn Cloudberry Couturen Tuulia, joka lähti ehdottelemaan minulle hiuksiin kukkakoristeita, jotka sopisivat hänen mielestä huntuun ja pukuun. Sovimme, että Tuulia tekee muutaman kukan malliksi ja katsotaan, mitä niistä pidän.

Prototyypit nähtyäni halusin ne ehdottomasti täydentämään asuani. Tuulia teki muutaman kukan lisää ja niihin lisättiin vielä hopeanharmaat sulat. Jokaisen kukan keskustassa on valkoinen helmi. Sulat taas ovat yhtenevässä linjassa mieheni vieheen kanssa.

Ja pitäähän ikuisen The Rasmus fanin kävellä alttarille sulat päässä. Tämän ihan oikeasti tajusin vasta kun kukat olivat jo valmiit.


salon violet


Kuinka paljon hääpäivänä tulee varata aikaa pukeutumiseen?


Kuten aikaisemmin kerroin, tein hääviikonlopulle melko tarkan aikataulun ja tehtävälistan. Myös pukeutumiseen oli varattu jonkin verran aikaa. Voisi luulla, että siihen ei kauaa aikaa menisi. Sulhasen seurueella ei varmasti aikaa menekään ihan niin kauaa kuin Team Bridella. Riippuu myös paljon siitä, montako kaasoa morsiamella on, millaiset mekot ovat ja millaisella kiinnityksellä. 

Meidän neljästä mekosta kaksi oli sellaisia, joissa oli nyöritys. Ei onneksi kovin pitkät nyöritykset. Aikaa niihin kuitenkin meni, sillä kukaan meistä nyörittäjistä ei ollut aikaisemmin sitä tehnyt.  Vaatii oikeasti keskittymistä ja aikaa, että nyörittämiseen tottumattomat sormet saavat nauhat pysymään mutkattomina ja puvun kiristettyä siten, että V-muodosta tulee mahdollisimman kaunis. 


kaaso


haat
Kaasojen kampaukset 2 (vas.) ja 1.


bridelisa


Hääpuvussani on alaselkään asti vetoketju ja vetoketjun lisäksi rivi pieniä nappeja. Napittamisessa parhaiten apuna toimivat lyhyet kynnet ja myös virkkuukoukkua voi käyttää. Virkkuukoukku kannattaa varata myös siihen hetkeen kun puvusta täytyy päästä ulos.


team bride


laura heijari


Olin varannut neljän naisen pukeutumiseen yhteensä yhden tunnin. Tämä oli meille juuri sopiva aika. Saimme pukeutua rauhassa ilman kiireen tuntua ja stressaamista. Eikä tullut kiire, vaikka minun puku piti napittaa kahteen kertaan, sillä tajusin, että nyt jos koska täytyy käydä vielä vessassa. Heh!

Ehdimme myös rauhassa ottamaan kuvia pukeutumisesta, ennen kuin tuli aika lähteä rantaan tapaamaan tulevaa aviomiestä ja ottamaan First look- sekä potrettikuvat.Morsiamen meikki: Annika Hietanen/Hius- ja kauneushuone Kristalli
Morsiamen kampaus ja kaason kampaus 1: Sini Finnilä/Salon Violet

Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3