DIY - VIEHEHääsuunnittelun aikana iskeneet inspiraatiopuuskat jatkuvat ja yhden sunnuntai päivän puuhasteluksi tein muutaman vieheen. Näillä helpoilla ohjeilla teet sulhaselle tai koko hääseurueelle upeat vieheet juhlapäiväksi.

Tarvikkeet:
⬦ Vieheneula
⬦ Kukkateippiä
⬦ Nauhaa, joka sopii teidän häiden tyyliin
⬦ Haluamiasi kukkia. Esimerkissä käytetty ruusua ja neilikkaa
⬦ Muutama vihreä oksa kukkien kaveriksi. Esimerkissä käytetty eukalyptusta.
⬦ Veitsi
⬦ Sakset

Ennen kuin aloitat vieheen teon, tee kukkiin uudet imupinnat terävällä veitsellä ja anna niiden vettyä muutama tunti tai yön yli vedessä. Näin kukat säilyvät upeina koko juhlan ajan.1. Leikkaa kukkien varret noin 8-10cm pituisiksi ja poista lehdet kukkien varsista. Leikkaa vihreät oksat sen mukaan mitä runsaamman tai rönsyilevämmän haluat vieheestä. Lyhyemmillä oksilla vieheestä tulee tiiviimpi ja sirompi. Pidemmillä varsilla taas vieheeseen saadaan runsautta.

2. Asettele isoimman ja vahvavartisimman kukan ympärille pienempiä kukkia ja vihreitä oksia. Käytä myös kukkien nuppuja. 

3. Aseta kukkien taakse yksi vihreä lehti. Itse käytin eukalyptuksen lehteä. Mikäli lehdessä ei ole itsessään vartta (kuten eukalyptuksessa) irrota lehti varresta veitsen avulla, jolloin saat leikattua varresta siivun lehden varreksi.
4. Pidä sormilla tiukasti kiinni varsien yläosasta ja työnnä vieheneula kukkien taakse. Työnnä niin pitkälle, että vieheneula asettuu nätisti ison lehden taakse eikä näy edestäpäin katsottuna.

5. Sido viehe kukkateipillä. Aloita teipin pyörittäminen varren yläosasta ja tee kukkien tyveen muutama kierros. Nyt teippi pitää vieheen kasassa ja voit hieman hellittää sormien otetta. Lyhennä varret lopulliseen pituuteen siten, että varret ovat hivenen vieheneulaa pidemmät.

Vinkki! Kukkateippiä täytyy hieman vetää pituussuunnassa, jotta liimapinta tulee esiin. Liima on teipin molemmilla puolilla, joten ei ole väliä miten päin sitä alkaa vieheen ympärille pyörittämään.

6. Jatka varsien teippaamista alas asti. Teippaa myös varsien imupinnat hyvin. Alhaalta lähde teippaamaan taas ylöspäin. Pyri käyttämään teippiä siten, että varresta tulee koko pituudelta tasainen. Kun varret teipataan hyvin, ne eivät haihduta kosteutta varsista ja vieheestä tulee kestävämpi.
7. Ota valitsemasi nauha ja aloita kukkateipin tapaan nauhan asettelu varsien yläosasta. Jätä nauhaa yli sen verran, että saat sen lopuksi solmittua. 

8. Pyöräytä nauha muutamalla kierrolla varsien alaosaan. 

9. Lähde pyörittämään nauhaa varsia ylöspäin siten, että kukkateippi jää kauttaaltaan nauhan alle.
10. Sido nauha solmuun alussa pidemmäksi jättämäsi nauhan kanssa. Itse tein solmun hieman sivuun, jolloin vapaaksi jäävät nauhan pätkät saa käännettyä kukkien lomaan. 

11. Lopuksi leikkaa nauhat sopivan ja siistin mittaisiksi.
Nauhalla on merkitystä. Kuten huomaat, samoista kukista tehty viehe on aivan eri henkinen erilaisella nauhalla. 

Nauhasta riippuen varsien alaosaan voi laittaa tipan liimaa, jolloin nauha pysyy varmasti paikoillaan koko juhlan ajan. Esimerkiksi juuttinauhan kanssa tällainen varmuusliima voisi olla tarpeellinen.

Lue lisää:

 Ihania näpertely hetkiä!


Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3