HÄIDEMME KUKAT OSA 2 - PÖYTIEN KUKKA-ASETELMAT

Alusta asti oli selvää, että kattauksia ja buffet-pöytää koristaisi kukka-asetelmat. Halusin kattauksien asetelmista ehdottomasti matalia. En halunnut, että kukat missään nimessä häiritsisivät vieraiden keskustelua tai olisivat muutoin näköesteenä. Astiat näihin asetelmiin löytyi arkisen kauppareissun yhteydessä hyvällä alennuksella. 

Buffet-pöytään suunnittelin kaksi asetelmaa. Buffet-pöydässä asetelmat saivat olla hieman korkeammat. Nämä astiat bongasin kirpputorilta hintaan 1e/kpl. Astioiden korkeat jalat olivat ontot ja niihin sai sujautettua sisään pieniä koristeita. Olin ostanut jo aikaisemmin hääkirpputorilta hopeista koristehiekkaa ja se sopi hyvin tähän tarkoitukseen.

Halusin pöytiin asetelmien lisäksi jotain vihreää köynnöksen omaisesti. Koska oma piha on kunnon aroniapuutarha, päätin käyttää oman pihan antimia ja köynnöksenä käytin juuri niitä aroniapensaiden oksia.


kukkaasetelma
Kuva: Valokuvaus Laura Heijari


Häiden kukkia suunnitellessa, minulle tuli vahvana halu tehdä asetelmat itse. Vaikka kukkien kanssa olen aikaisemmin paljon työskennellytkin, olivat sieneen tehtävät asetelmat vielä itselleni vieraita. Päätin tehdä yhden harjoituskappaleen ja sen jälkeen päätös oli selvä. Teen itse asetelmat.

Lue lisää:
DIY: KUKKA-ASETELEMA

Olin aikaisemmin bongannut toisista hääblogeista nettikaupan, josta sai tilattua kukkia puntteina suoraan koti-ovelle. Kukat asetelmiin valikoin omien mieltymysten, värin ja kestävyyden perusteella. Koska olen tällainen lähes itseoppinut kotifloristi, valitsin sellaisia kukkia, joiden tiesin kestävän varmasti koko hääpäivän ajan. 


haakukat
Kuva: Valokuvaus Laura Heijari


Kukkien menekki


Mikäli kukka-asetelmien teko ei ole ihan jokapäiväinen harrastus, voi menekin arviointi olla haasteellista. Harjoitus asetelmastani sain siitä jonkinlaisen käsityksen, mutta silloin käytin eri kukkia ja astiakin oli eri. Päätin siis varmistaa vielä ammattilaiselta, miltä omat suunnitelmani vaikuttavat.

Lähestyin sähköpostilla kukkakauppaa, josta aioin kukat tilata. Sain ihanan nopeasti vastaukset kaikkiin kysymyksiini, hyviä vinkkejä asetelmien tekoa varten ja vahvistuksia omille suunnitelmilleni.

Matalia asetelmia oli kolmessa pöydässä kaksi ja yhdessä pöydässä kolme, yhteensä yhdeksän asetelmaa. Yhteen asetelmaan laitoin kolme ruusua, kaksi isoa neilikkaa, yksi vajaa oksa oksaneilikkaa, vajaa oksa tulilatvaa (kyllä, tulilatvaa saa myös leikkokukkana) ja vihreänä pistaasia. Astian halkaisija oli 15cm.

Korkeita asetelmia oli kaksi. Niihin laitoin yhteen asetelmaan kolme ruusua, kaksi isoa neilikkaa, yksi vajaa oksa oksaneilikkaa, neljä freesiaa, puuvillaa ja oman pihan murattia. Korkeiden astioiden halkaisija oli matalien astioiden halkaisijaa pienempi, 10cm. Korkeutta astialla oli noin 30cm.

Yhteensä 11 asetelmaan kului siis;

33 ruusua
22 isoa neilikkaa
10 oksaneilikkaa
8 freesiaa
5 tulilatvaa
2 nippua pistaasia
1 puuvillanoksa
ja muutama murattiköynnös


Kukka-asetelmien budjetti


Vaikka kukat olivatkin minulle tärkeät, olin budjetin vetänyt melko tiukalle. Kukkien budjetti oli siis 300e, sisältäen ihan kaikki aidot kukat. Koska osan häiden kukista saimme veloituksetta (kaasojen rannekukat ja morsiustytön kimppu) yhteistyön kautta, pysyimme lähes budjetissa. Ilman yhteistyötä olisi budjetti paukkunut reippaasti yli. Hääkimpulleni varasin budjetista 100e, joten asetelmille jäi budjetiksi 200e.

Lue lisää:
HÄIDEMME KUKAT OSA 1 - HÄÄKIMPPU, RANNEKUKAT JA MORSIUSTYTÖN KIMPPU

Pöytien kukka-asetelmien lisäksi tein itse heittokimpun ja jokaiseen majoitushuoneeseen vietiin ruusuja. Tilauksen loppusumma oli yhteensä 224,8e. Tuohon summaan sisältyi asetelmien lisäksi siis heittokimppukukat, majoitushuoneiden ruusut, kukkasienet, hääparin pöydän puuvillaoksat, rulla kukkateippiä ja suppiloita.
Voisi luulla, että 11 kukka-asetelman teko hääpäivän aattona voisi olla melko stressaava projekti. Minulle se kuitenkin oli mitä parhainta rauhoittavaa tekemistä, muutoin kiireisen viikon päätteeksi. Yllä olevalla videolla olin juuri saanut kukkaprojektin pakettiin ja alettiin siirtymään kohti juhlapaikkaa.

Häiden jälkeisenä päivänä annoimme kukka-asetelmia juhlapaikalla majoittuneille vieraille ja kaasoille mukaan kotiin viemisiksi. Häämatkan loppupuolella sain kaasoltani viestin, että kukka-asetelmat ne siellä vielä jakselevat hienosti. Hyvin ne siis kestivät!

Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3