MEIDÄN HÄÄKATTAUS JA HÄÄPARIN PÖYTÄ


Hääkattaus oli asia hääsuunnittelussa, joka oli täysin minun vastuulla. Keräsin häävihkooni inspiraatiokuvia kattauksista. Useimmissa kuvissa oli yksi yhdistävä tekijä, kyntteliköt. Kun yhdellä kauppareissulla löysin hopeisia kyntteliköitä tarjouksesta, en enää epäillyt vaan ostin niitä sopivan määrän. Aloin suunnitella kattausta niiden ympärille.

Samasta ale hyllystä löysin myös kukka-asetelmiin sopivia astioita. Ja niin kattauksen suurimmat elementit olivat valmiina. Pöytien kukka-asetelmat tein itse. Lisäksi pöytiin aseteltiin aronian oksia köynnöksen omaisesti. Kukka-asetelmien teosta, kukkien menekistä ja budjetista kerron tarkemmin omassa postauksessaan.


kattaus


Häiden värimaailmaa emme olleet kovin tarkkaan rajanneet. Tarkoitus oli käyttää valkoista, hopeaa sekä kaikkea lilan ja vaaleanpunaisen välillä. Näiden sävyjen ympärille rakentui tietysti myös kattaus.

Kynttelikköihin hankin vaaleanpunaiset kruunukynttilät. Noin kuukausi ennen häitä ajattelin, että minun täytyy vielä varmistaa, että saahan siellä varmasti polttaa kynttilöitä. No vastaushan oli tietysti kieltävä. Ainoastaan matalat tuikut olisivat olleet sallittuja. Pienen panikoinnin ja kaasojen konsultoinnin jälkeen päädyimme siihen, että kyntteliköt tulee, mutta ilman liekkiä. Ihan hyvin se toimi niinkin. Halusin kuitenkin hieman lisää tunnelmaa kattaukseen ja köynnöksen sekaan pujoteltiin valonauhaa. Illalla kattaukset heräsivät ihanasti eloon, kun valot loistivat lehtien ja kukkien lomasta.

Kynttelikköihin kiinnittettiin pahviset pöytänumerot. Kurkkaa pöytänumerot viime syksyn postauksesta.

Lue lisää;

En halunnut tehdä servettien etsinnästä kovin isoa projektia, joten valitsin meille pitopalvelumme tarjoamat valkoiset servetit, joissa oli näyttävä kuviointi. Servetit taiteltiin yksinkertaisesti ja niihin sidottiin valkoiset satiininauhat. Satiininauhoissa oli meidän nimikirjaimet ja hääpäivämme päivämäärä. Aterimet sujautettiin servetin ja nauhan väliin.


haakattaus


Paperituotteet


Kattauksen paperituotteet eli menu/ohjelma -lehtiset askarreltiin yhdessä kaason kanssa. Lehtisiin painoin leimasimella ohjelma -tekstin samalla tyylillä ja värillä millä olin aikaisemmin leimannut myös Save the Date -korttien ja kutsujen kirjekuoret.

Lue lisää;

Nimikyltit tilattiin puolivalmiina Vistaprintiltä ja ne olivat samaa sarjaa meidän kutsujen kanssa. Nimikyltit kirjoitettiin itse. 

Jokaiselle paikalle jaettiin valmiiksi myös Hääbingo -laput. Paperin väri valikoitui vaalean lilaksi.

Vaikka teimme osan paperituotteista itse ja osan tilasimme valmiina, oli kokonaisuus mielestäni silti yhtenäinen. Valikoin diy -projekteihin materiaalit, joissa oli samat sävyt kuin valmiina tilatuissa ja leimasinten käyttö yhdisti kivasti niin Save the Date -kortit, kutsut kuin hääpäivän paperituotteet. Myös kiitoskortit on jo hankittu ja niissä yhdistyy vielä sama teema.

Täytyy silti vielä blogin puolella jakaa sama vinkki, jonka olen tuonut esiin jo Instagramin puolella muutamaan kertaan. Tilaa kaikki paperituotteet valmiina ellet oikeasti rakasta itse tekemistä. Ihan järkyttävä homma eikä missään nimessä kannata jättää niitä hääviikolle. Ja Suomesta löytyy todella paljon älyttömän upeita vaihtoehtoja paperituotteiden tekijöiksi. Suosittelen!


kynttelikkoKoristeiden, paperituotteiden ja aterimien lisäksi katoimme pöytiin valmiiksi vesi- ja viinilasit. Myös viinipullot sekä vesikannut laitettiin pöytiin tarjolle.


Hääparin pöytäHääsuunnittelun aikana pohdimme hieman omaa sijoittumistamme. Olisimmeko omassa pöydässä vai kenties kaasojen ja bestmanin kanssa tai omien vanhempiemme kanssa. Lopulta päädyimme siihen, että olemme omassa pöydässä. Tämä mahdollisti meille hieman kahden keskeistä aikaa ja pystyimme vaihtelemaan fiiliksiä juhlan aikana. Muutama selfie siinä tuoreena avioparina tuli myös otettua.

Pöydän koristelun halusin pitää suhteellisen simppelinä. Hääparin pöytään en tehnyt omaa kukka-asetelmaa vaan oma hääkimppuni ajoi sen asian. Pöytään tuli puiset nimikirjaimet sekä aronian ja puuvillan oksia.

Koristeiden lisäksi sain ajatuksen juomacoolerista, johon saisimme laitettua erilaisia virvokkeita meitä varten. Tämä toimi todella kivasti eikä meidän tarvinnut rampata koko ajan hakemassa juomia lisää, joita kului jonkin verran meidän helteisenä hääpäivänä.


haakattaus


Kaiken kaikkiaan kattaus oli mielestäni juuri sitä, mitä halusimme häidemme kokonaisuudessakin olevan. Yksinkertaisen tyylikkäät ripauksella kukkia.


Kuvat: Valokuvaus Laura Heijari

Ei kommentteja

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai muita ajatuksia? Vastaan sinulle mielelläni <3